partners-in-top

Kalix Bandy presenterar ung och lovande tekniker

Mitt i centrala Kalix, bara ett stenkast från den brusande älven, ligger fyrstjärniga Hotell Valhall. På det anrika hotellet har i detta nu Bandyfesten 2019 tagit vid och från Tävlingskommittén tog vi tillfället i akt och presenterade vårt andra nyförvärv inför nästa säsong.

Mattias Snäll, 20 år, kommer från en riktig bandyfamilj och kan bäst beskrivas som en teknisk spelare som kan husera på flertalet positioner på bandyplan.

– Det är en allround, välskolad bandyspelare med både bra skridskoåkning och klubbteknik, säger Tävlingskommitténs ordförande Peter Stock.

Snäll hämtas från LRK Torneå där han under säsongen främst spelat som halv eller mittfältare. Dessförinnan har han studerat tre år vid Edsbyns bandygymnasium (precis som vårt första nyförvärv), vilket är en gedigen och professionell utbildning där många av framtidens bästa spelare fostrats. Innan LRK spelade han ett år för en klubb i Småland.

Och att Snäll har matats med “bandy” sedan barnsben råder det inga tvivel om. Han, tillsammans med sina två syskon, har samtliga spelat ungdomsbandy i Kalix och pendlade många år från Boden för att barnen skulle få utöva det de gillade allra mest. Brodern Joel är målvakt i Vetlanda BK där även hans mamma, Tiina, är styrelseledamot i föreningen. Som om inte det vore nog går systern Hanna bandygymnasiet i Sandviken.

– Det känns helt klart rätt väg för min utveckling att komma till Kalix, säger Snäll.

Vi är mycket glada över att Snäll valt Kalix Bandy och han passar verkligen in i den helhet vi bygger för framtiden. Nu adderar vi ytterligare en bollskicklig spelare till truppen som kommer vara med och utforma vår spelidé.

Kontraktet är skrivet på två år.

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar