partners-in-top

Kalix Bandy värvar talang från Edsbyn: “Jag gillar den satsning Kalix har på gång”

Bandyallsvenskan 2018/19 har precis avslutats och vi börjar sakteligen blicka framåt mot nästa säsong. Inom kort kommer vi sammanfatta den tid som passerat och tydliggöra vart vi vill under kommande säsong.

Något som redan är ingraverat i brandresterna på Kalix IP är att vi vill mer. Vi har mer att ge och kommer arbeta för att öka förutsättningarna till att bli ett topplag i Bandyallsvenskan nästa säsong. Men som sagt, mer om det senare.

Den lokala och ungdomliga prägeln kommer att öka och det är redan nu ett sant nöje att presentera vårt första nyförvärv som alldeles snart kommer ikläda sig de röda färgerna. Elis Lindgren kommer närmast från Edsbyn där han studerat på ortens bandygymnasium under tre år. Han är fostrad i Kalix Bandys ungdomsakademi och har tagit sitt bandykunnande till nästa nivå i bandymeckat Hälsingland.

Kontraktet är på 1+1 år.

– Det känns jätteroligt att vi lyckats knyta Elis till oss, säger John Mannberg, ordförande i föreningen och del av tävlingskommittén. Det är en ung talangfull spelare som utvecklats bra under sina år i Edsbyn och kommer tillföra en hel del till vårt offensiva spel.

Lindgren är blott 18 år och spelar till vardags som forward. Han huserar i Edsbyns P20-lag men även i Vox Bandy Edsbyn som spelar i Division 1. Det blev bland annat tre mål från anfallaren i mötet mot Broberg/Söderhamn nyligen.

– Det är alltid kul att hänga några, säger Lindgren glatt.

På frågan om varför han väljer att återvända till Kalix Bandy är anledningarna flera, men framför allt beror det på den utstakade strategin om hur framtida framgångar ska nås.

– Ja, jag har pratat mycket med John och Peter Stock, tävlingskommitténs ordförande, och jag gillar verkligen den satsning man arbetar med. Att klubben satsar ungt, hemvävt och har engagemang som nyckelord, tror jag är rätt väg att gå.

Han berättar vidare att han känner en del spelare i laget och att det ska bli roligt att spela med dem. Det märks att Lindgren har ett stort hjärta som brinner för Kalix och lusten att nå nya framgångar med laget är stor.

Vad skulle du säga är dina styrkor som bandyspelare?

– Tja, jag har ett ganska bra skott, säger Lindgren. Jag är även bra på att få ned långbollar och förvalta dem samt är rätt kraftfull i min spelstil – mycket power.

Det ligger nog en hel del i det sistnämnda när det är en relativt välbyggd spelare som kommer åka in på Kalix IP nästa säsong med sina 191 cm över isen och 92 kg.

Vad har du lärt dig i Edsbyn?

– Jag kan inte säga att jag utvecklat något specifikt så. Jag har blivit en bättre bandyspelare på alla punkter, hoppas jag.

Vi hälsar Elis varmt välkommen till Kalix Bandy! 😀

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar

Dam
Härnösand blev för starka
Föreningen