partners-in-top

Efter en ettårig sejour i Karlsborgs BK väljer Niklas Sundqvist att åter komma tillbaka till Kalix och förstärka laget inför säsongen. Han kommer med sin bollkontroll bli en nyttig förstärkning.

Lagbygget fortsätter för Kalix Bandys herrar. Nu står det klart att Niklas Sundqvist, Karlsborgs BK, ansluter till den trupp som snart anser sig redo att anta utmaningen i Allsvenskan.

– Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka till Kalix, säger Sundqvist. Jag känner redan nästan alla spelare efter mina tidigare år i klubben.

29-årige Sundqvist har sedan tidigare spelat fyra säsonger med Kalix i Elitserien men valde förra säsongen att gå över till Karlsborgs BK. Anledningen var bristen på speltid i Kalix.

– Ja, det var litet för tufft för mig i Elitserien och jag hade svårt att ta en plats på min ordinarie position, berättar han. Jag har haft en riktigt bra tid förra säsongen i Karlsborg och jag har mycket att tacka dem för men ser fram emot utmaningen som det innebär att spela i Allsvenskan.

Peter Stock, ordförande i Tävlingskommittén, beskriver Sundqvist som en rörlig spelare med blick för spelet och där god bollkontroll är en av de främsta egenskaperna.

– Tja, jag är väl en ganska bra passningsspelare, säger Sundqvist men vill samtidigt tona ned sin betydelse i det offensiva spelet. Jag ser mig själv ändå litet mer som en som tar ett stort ansvar i det defensiva arbetet, speciellt som det var då i Elitserien, men jag kan nog bidra betydligt mer i Allsvenskan.

Det har nog inte undgått den bandykunnige att Allsvenskan är otroligt spännande sedan den gjordes om till en rak serie. Många klassiska och bra lag figurerar, bland annat storsatsande AIK samt Gripen, Kungälv, Ljusdal och Tillberga, och liknelsen om ett getingbo är ganska passande när den slutgiltiga tabellen ska tippas.

– Tja, jag är väl en ganska bra passningsspelare, säger Sundqvist men vill samtidigt tona ned sin betydelse i det offensiva spelet.

Samtidigt som Niklas Sundqvist inte är den person som vill skryta om sina egenskaper väljer Kalix ordförande, John Mannberg, att berätta litet mer ingående om nyförvärvet:

– Niklas är mycket betydelsefull för oss. Han var kanske Karlsborgs bästa spelare under föregående säsong, säger han, och kommer med sin förmåga att kontrollera bollen och sätta sina medspelare i spel, bli viktig för oss. Exakt hur han ska användas överlåter vi åt Patrik Rönnqvist och övriga i tränarstaben men jag tror att Niklas kan bli minst lika viktig offensivt som defensivt. Han har den kapaciteten.

Kalix Bandy vill samtidigt rikta ett stort tack till Karlsborg för en smidig övergång.

– Karlsborg har skött detta på ett mycket bra sätt, berättar Mannberg. Niklas uttryckte tydligt att han ville spela med oss och detta är en väldigt bra lösning för alla parter.

Vi välkomnar Niklas till Kalix Bandy!

Truppen börjar slutligen ha tagit den form vi vill för att hävda oss på ett bra sätt i Allsvenskan. Vi för fortfarande en dialog med Olov Englund och eventuellt kan det bli ytterligare ett nyförvärv därtill.

Kontrakterade spelare:

Marcus Lindgren, Oskar Sundqvist, Jocke Persson, Jonathan Johansson, Mikael Jansson, Anton Khrapenkov, Simon Wiklund, Jimmy Berglund, Johan Sundqvist, Gustav Sköld Sandberg, Klas Karlsson, Wilmer Andersson, Albin Ekström, Anton Voronchikhin och Niklas Sundqvist.

Foto: Hanssons Foto