partners-in-top

Efter en tid av oklarhet har Kalix Bandy lyckats knyta till sig Anton Voronchikhin som var en bärande spelare i det offensiva spelet under föregående säsong. Dessutom pågår förhandlingar med andra spelare utanför klubben inför kommande säsong.

Kalix Bandy har skrivit kontrakt med Anton Voronchikhin som därmed återvänder till Kalix för en andra säsong på raken. Det är en offensivt lagd spelare med förmågan att hitta lösningar längre upp längs spelplanen och han är en mycket viktig pusselbit inför den kommande säsongen.

– Det känns riktigt bra att vi har lyckats hitta en lösning för att kunna ha kvar Anton i Kalix röda tröja, säger Tävlingskommitténs ordförande Peter Stock. Anton visade tidigt en stark vilja till att fortsätta spela med oss och är en av de spelare som driver vårt offensiva spel.

Föreningen har alltid varit intresserad av att skriva ett nytt kontrakt med Voronchikhin men den ekonomiska situationen har tyvärr inte tillåtit några utsvävningar. Tack vare en ny extern sponsor har förlängningen av Voronchikhins kontrakt möjliggjorts.

Voronchikhin befinner sig för stunden i Ryssland och kommer att anlända till Kalix och Sverige om drygt en vecka. Klubbens nytillträdde ordförande, John Mannberg, tillika del av Tävlingskommittén, är även han mycket nöjd.

– Ja, vi behöver spelare av Voronchikhins kaliber. Han kan föra bollen framåt i banan och blir viktig ur offensivt hänseende.

Mannberg lyckades även nå Voronchikhin i Ryssland på en litet trasslig lina.

Hur känns det att komma tillbaka till Kalix Bandy?

– Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet att återvända till laget och staden. Saknar allt och alla.

Han berättar vidare att han verkligen lärt sig att tycka om Sverige och den bandy vi spelar. Dessutom är Kalix Bandy en mycket bra plats där han känner att han kan utvecklas som spelare för att ta nästa steg i utvecklingen. Att han på sidan om har riktigt roligt är en härlig bonus.

En klassisk bild av Ryssland för oss svenskar.

Vilken form av träning har du bedrivit i Ryssland under sommaren?

– Jag har haft ett personligt träningsupplägg bestående av styrketräning, löpning och isträning när tillfälle givits. Jag har även spelat litet tennis och simmat.

Vad är det bästa med att tävla?

– Det måste vara känslan när du lyckas vinna trots att alla trodde motsatsen.

Voronchikhin har bland annat vunnit VM-guld med Rysslands P17-lag och brons i ryska mästerskapen med Dynamo Moskva. Hans hemmaklubb är Rodina Kirov och var förr i tiden ett mycket framgångsrikt lag. Det var en stor dröm för alla pojkar som växte upp att bli tillräckligt bra för att få spela med laget.

Vilka är era största utmaningar som lag i år, känner du?

– Jag tror alla vill visa att de är duktiga bandyspelare, och det vill jag också. Vi ska bevisa att det som hände under föregående säsong var ett stort ”missförstånd”.

Beskriv dig själv med ett ord.

– Punktlig.

Ryska motionärer utövar sina favoritidrotter hos moder natur.

Slutligen, vad är din generella känsla om kommande säsongen och hur tror du att det kommer gå för laget?

– Jag tror den här säsongen blir väldigt intressant och tuff men, som jag tror, har vi en chans att vinna hela serien och ta oss tillbaka upp till Elitserien.

I övrigt är herrtruppen fortfarande inte helt spikad och vi för bland annat en dialog med Olov Englund och några andra spelare.

Kontrakterade spelare:

Marcus Lindgren, Oskar Sundqvist, Jocke Persson, Jonathan Johansson, Mikael Jansson, Anton Khrapenkov, Simon Wiklund, Jimmy Berglund, Johan Sundqvist, Gustav Sköld Sandberg, Klas Karlsson, Wilmer Andersson, Albin Ekström och Anton Voronchikhin.