partners-in-top

Gårdagskvällen blev ett tydligt bevis för mig, att vi är på god väg att vända på den här Atlantångaren. Vi håller inte bara på att byta plats på för och akter, utan hela båtuslingen vrider sig sakta från uppochned-liggande och snart kan vi sätta högsta fart in i framtiden.

Min känsla är att det nästan uteslutande pratas i positiva ordalag om Kalix Bandy idag, både om den utvecklingsresa vi genomför samt hur engagemanget växer. Visserligen får jag nog anses vara rätt färgad men som utsocknes (hemmet är hela 88 km från Kalix IP) tror jag mig få en ganska bra bild av hela orten. Det andas bandy igen. I like.

Bandyfesten 2019 måste jag beskriva som en succé. Kvällen bestod av en enklare agenda, med både mat och prisutdelningar, men det var gästerna som förvandlade tillställningen till en fest. Det var galet trevligt. När vi under ett tal blir tvungna att ta en kort paus för att en ostoppbar och dansant Jimmy Berglund inte längre kan hålla stussen kvar på stolen – då vet man att det är bra. Riktigt bra.

Tidigt på kvällen passade jag på att presentera säsongens andra nyförvärv. Från LRK Torneå har vi hämtat en mycket spelskicklig kille i Mattias Snäll. En ung, mycket vältränad herre med en inställning att gräva guld nästa vinter. Här kan du läsa mer om Mattias.

Varmt välkommen till Kalix Bandy, Mattias!

Vår nye kämpe, Mattias Snäll.

Jag vill rikta ett stort tack till Hotell Valhall och deras alltid lika supertrevliga personal, som trots en liten teknisk utmaning gjorde vår kväll till en mycket angenäm resa.

Under kvällen föredrog Ungdomskommitténs ordförande, Magnus “Dagge” Johansson, om ungdomslagens framfart i vårt avlånga land. Vi kommer arbeta vidare för att utveckla verksamheten för de allra yngsta och ser på möjligheten att ha fler lag redan till nästa säsong. Och ni som var på plats kan nog ana vad jag själv misstänker – jag tror banne mig att Magnus har varit lotteriförsäljare i sitt tidigare liv.

Vår alltid lika engagerade ordförande i Tävlingskommittén, Peter Stock, sammanfattade kort säsongen som gått för våra Dam- och Herrlag, men framförallt pratade han om en härlig framtidstro. Visste du exempelvis att lagbygget aldrig legat så här långt framme i modern tid för herrarna?

Kvällen innehöll en hel del cliffhangers när vi successivt portionerade ut de nominerade och vinnarna i de sex kategorier vi valt ut. Längre ned kan du läsa mer om dessa. Vi hade många fler röstande än vad vi kunde tro med så kort varsel. Stort tack!

Jag vill först poängtera att vi alla är vinnare. Och nej, det är ingen klyscha utan ren och skär sanning i detta fall. Vi blir fler och fler som ideellt sliter för att utveckla föreningen och jag känner doften av vinster på många plan i framtiden.

Är du inte nominerad? Du är grym ändå! 🙂
Vann du inte trots att du var nominerad? Äh, du var ju i alla fall nominerad 😉

Stort grattis till alla vinnare! Ni är värda er vikt i guld och ni betyder oerhört mycket för föreningen, samhället och alla kära medlemmar!

PS. Och om du tror att vi tar sommarlov nu kan jag bara säga: Ha! Nu spänner vi bågen och arbetar ännu hårdare med förberedelserna inför nästa säsong. Vi kommer tillbaka mer laddade än någonsin.

Här är resultaten:

Det går inte längre att rösta

Vem är årets funktionär/eldsjäl?

 

Det går inte längre att rösta

Vem är årets bästa damspelare?

 

Det går inte längre att rösta

Vem är årets bandymamma?

 

Det går inte längre att rösta

Vem är årets bandypappa?

 

Det går inte längre att rösta

Vem är årets ungdomsledare?

 

Det går inte längre att rösta

Vem är årets bästa herrspelare?