partners-in-top

Sista utposten satsar vidare: “Vi behöver involvera fler i spelet och öka variationen”

Onsdagskvällens skymning är över oss och vi kan gladeligen förkunna att vi säkrat den sista utposten i Kalix Bandy. I dagarna gjorde vi klart med Oskar Sundqvist, 25, som väljer att satsa vidare i klubben. Och valet var tämligen enkelt:

– Jag trivs i klubben och den gångna säsongen var vi ett roligt gäng som jag trivdes med, säger Sundqvist.

Han ser tillbaka på säsongen som slutade med en tolfteplats.

– Resultaten gick inte som vi alla ville. Jag tycker att vi i vissa matcher inte kom upp till den nivå jag vet att vi kan spela på, vilket är synd. Men under en säsong går det upp och ned så visst finns det positiva saker att ta med sig också.

Vad behöver Kalix Bandy utveckla till nästa säsong?

– Vi behöver höja vår lägstanivå och få igång ett grundspel som vi är trygga i, säger han. Det gäller att vi alla steppar upp både på matcher och träningar för att vi ska lyckas.

Sundqvist berättar vidare att det gäller att utnyttja den kapacitet som finns i laget genom att involvera fler i spelet och hitta en variation.

Tävlingskommitténs, John Mannberg, kommenterar kontraktsförlängningen:

– Vi är riktigt nöjda med att knyta till oss Oskar i ytterligare två säsonger, säger han. Det är en lugn och trygg målvakt som framför allt första delen av säsongen visade upp en stor pondus och styrde spelet längst bakifrån.

Oskar är inne på samma linje.

– Jag vill utvecklas vidare och att ta för mig mer på matcherna genom att styra och hjälpa laget då jag är i den positionen att jag ser spelet över hela planen. Jag vill att mina medspelare ska känna ett lugn och en trygghet i spelet.

Kontraktet är alltså på två år och Sundqvist framhåller sin förmåga att läsa spelet, sina utkast och reflexer som sina vinnande egenskaper som målvakt.

Hur spenderar du sommaren?

– Jag gillar att vara i skärgården så ni hittar mig nog på någon strand i Pålänge.

Sedan tidigare är Marcus Lindgren, 32, som också är målvakt, klar för Kalix Bandy då ett år återstår på kontraktet.

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar

FöreningenSilly Season
HelgläsningHerr