partners-in-top

Viktor Lundbäck: “Han kan mycket möjligt ha Bandysveriges sämsta vänsterbössa”

Det blåser positiva vindar runt Kalix Bandy. Tävlingskommittén har de senast veckorna arbetat intensivt med att analysera föregående säsong och därefter vidta de åtgärder som krävs för att vårt representationslag ska ta nästa steg i utvecklingen. Och vi måste säga att vi har en mycket positiv känsla, en riktigt god sinnesstämning vi inte haft på många år.

Som vi tidigare kommunicerat är vårt mål inte att värva oss till kortsiktiga framgångar. Den ekonomin finns vare sig i bandyn som idrott eller Kalix Bandy som förening, utan vi ska tillbaka till rötterna med en stark ungdomsverksamhet som kommer få efterdyningar i vårt A-lag.

Vi behöver bli fler till antalet utövare och lag, allt från de allra yngsta till de juniorer som ska husera strax under A-laget och där någon/några inför varje ny säsong knackar på dörren till de vuxnas lekrum. Vårt uppdrag är inte bara att öka rörelseglädjen i Kalix som samhälle, vi behöver dessutom stärka bandyns attraktionskraft och varje år öka antalet barn och ledare. Idag har vi otroligt kompetenta och pedagogiska ledare och vi känner en stor trygghet i hur de arbetar med barnen. Men de behöver såklart bli fler.

Inför och under nästa säsong kommer vi lägga ett stort fokus på att utveckla vår spelidé i A-laget och bli ett lag som blir bättre på att föra matcherna. Vi har en riktigt bra spets men känner att kollektivet behöver växa.

Nyckelspelare förlänger

Vi är mycket glada över att Viktor Lundbäck och Niklas Sundqvist valt att förlänga med Kalix för de två kommande säsongerna. I Niklas fall var det till och med så att han rev sitt nuvarande giltiga ettårskontrakt för att direkt skriva på för två säsonger.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och med laget, säger Sundqvist. Det är en rolig serie och jag känner att vi kommer göra det mycket bättre nästa säsong.

Lundbäck fyller på:

– Bandymässigt känns det bra att spela för Kalix. Vi är ett skönt gäng och det känns som att vi har något bra på gång, även om det kanske inte visades säsongen som var.

Från föreningens sida har det varit hög prioritet att förlänga med bärande spelare som passar in i hur vi vill spela bandy i framtiden. Både Lundbäck och Sundqvist är två bollskickliga spelare, med bra fart under skridskorna och en intressant blick för spelet.

Och båda är väldigt revanschsugna.

– Nu när jag hunnit smälta vinterns prestation så är det revanschlusta redan nu jag känner, säger Lundbäck. Överlag kom vi inte upp i nivå förra säsongen. Får vi arbeta med de spelproblem som var och dessutom få ordning på dem så kommer vi bli farliga.

– Jag är otroligt revanschsugen, berättar Sundqvist. Den här säsongen gick inte alls som planerat och jag ska träna väldigt hårt och hoppas det kommer gå bättre framöver.

Lundbäck väljer att hylla sin kollega genom att beskriva honom som en duktig skridskoåkare som är bra på små ytor då det blir litet tajtare. Och en spelare som är duktig på att utmana. Men han passar även på att ge Sundqvist litet kritik samtidigt som han brister ut i skratt:

– Han kan mycket möjligt ha Bandysveriges sämsta vänsterbössa, säger han med ett brett leende. Så mycket tid som han lägger på sina biceps på gymmet borde resultatet vara bättre på isen.

Från Tävlingskommittén hoppas vi att Sundqvist väljer att bryta in i högerläge nästa säsong och dessutom träna vänstersvingar mot garageporten. Men vi är skeptiska när vi får höra hans svar om sommarens aktiviteter:

– Sommaren kommer spenderas mycket på gymmet och stranden, om vädret tillåter. Det blir nog även att spela litet fotboll.

Får vi be om en regnig sommar? 😉

Vi kommer löpande presentera vad som händer med truppen inför nästa säsong. Vi har redan mycket mer att berätta men väljer att säga så här: Efter regn kommer solsken.

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar

Information
HerrSilly Season