partners-in-top

Glädjebeskedet: Två nyckelspelare förlänger med Kalix Bandy

Vi kunde nyligen berätta om Tanja Sandberg Illarionova och hennes uttagning till träningstruppen i F17-landslaget. Hon deklarerade tidigt efter föregående säsong att det var fortsatt satsning som gällde tillsammans med Kalix Bandy.

Här kan du läsa om Sandberg Illarionovas tankar om framtiden.

Idag kan vi förkunna att Emma Andersson och Linnea Sandin givit klartecken för ytterligare ett år vardera i den röda dressen. Det är ett mycket viktigt besked då båda betyder otroligt mycket i det lag som till vardags spelar i Allsvenskan Norra.

– Jag tycker att bandyn är det bästa som har hänt mig, säger Andersson. Det skulle bara kännas tomt utan den.

Det tog ett tag innan du beslutade dig för att fortsätta. Var det något speciellt som gjorde att det drog ut på tiden?

– Jag avvaktade för att jag var osäker på om jag skulle kunna spela nästkommande säsong eftersom jag har återhämtat mig från en skada och bedrivit rehabträning, svarar hon. Men nu verkar allt vara grönt så jag är redo för spel.

Och hon ser tillbaka på en säsong som inte gick riktigt som hon ville på ett personligt plan.

– Nja, det negativa med säsongen var väl att jag inte utvecklades på den nivå jag ville på grund av tidigare skador.

Lennart Alm, lagledare, är mycket nöjd över att få klartecken av de båda nyckelspelarna.

– Absolut, Emma är en hårt slitande innermittfältare och Linnea en lika hårt arbetande libero med en enorm vilja och innehar starka ledaregenskaper.

Hur ser du tillbaka på säsongen som varit?

– Jag hade inte så stora förväntningar då vi nyligen blivit ett helt nytt lag, säger Andersson, men det jag tycker har varit positivt är att vi aldrig slutade kämpa fastän vi förlorade. Det var bara att ta nya tag och lära sig utav det. Det roligaste med säsongen var när man såg hur de yngre tjejerna vågade ta för sig mer vilket resulterade i att vi vann i slutet av säsongen.

Du tillhör de äldre och mer tongivande spelarna i laget, trots att du bara är 18 år, känner du att du har ett extra stort ansvar gentemot dina yngre lagkamrater?

Andersson skrattar först till svar.

– Ansvar och ansvar, men jag kan väl bidra med några tips ibland om vad de borde göra och inte göra. Jag tycker att man ska lägga fokus på det man själv gör istället för vad de andra gör, men det är klart att jag har litet erfarenhet av bandy och då delar med mig av mina kunskaper.

Hon berättar vidare om nästa säsong då hon hoppas att laget ska spela ihop sig så att alla hittar varandra bättre på planen och att det ska resultera i fler vunna matcher, och givetvis att hon ska ta personliga kliv i sin utveckling.

Vem tycker du är världens bästa bandyspelare?

– Alltså, jag har inte direkt någon spelare som jag anser vara bäst, men när Johanna Petterson spelade då var hon bra.

Vad önskar du dig allra mest just nu?

– Måste nog säga att sommarlovet är ganska så efterlängtat, säger hon med ett stort leende.

Laget har nu 16 spelare klara för nästa säsong, om vi även räknar in långtidsskadade Ellen Olsson, och vi för även en dialog med en målvakt som förmodligen snart ansluter till truppen.

Klara spelare:

Caroline Strömberg, Elina Nilsson, Emma Andersson, Emma Lambertsson, Ida Sandin, Jenna Nilsson, Katja Sandberg Illarionova, Linnea Sandin, Lova Rydell, Natalie Strömberg, Saga Sundqvist, Signe Wikström, Sofia Malmström, Tanja Sandberg Illarionova, Thilde Nilsson och Ellen Olsson (långtidsskadad).

John Mannberg
Tävlingskommittén

Fler Artiklar

HerrSilly Season