partners-in-top

“Det blir en intressant målvaktskamp”

Tillsammans med Oskar Sundqvist vaktade Marcus Lindgren Kalix Bandys målbur den senaste säsongen. Förra året undertecknade han att flerårigt kontrakt med klubben och har nu precis tagit steget in i nästa säsong.

– Det var ett sjukt roligt och utvecklande år för egen del förra säsongen, säger Lindgren. Förutom härliga lagkamrater som gör att man vill komma till träningarna med full energi, fick jag spela många matcher jämfört med tidigare år.

Lindgren har varit Kalix trogen under större delen av sin karriär men har många gånger fått spela andrafiolen bakom andra målvakter, exempelvis Björn Hellman. Den senaste vintern tillämpade Patrik “Palle” Rönnqvist, huvudtränare, något som nästan får benämnas som en varannan-match-princip. De båda målvakterna var uttagna som förstamålvakt ungefär lika många matcher, något som uppskattades av Lindgren.

Här kan du läsa om Oskar Sundqvists kontraktsförlängning.

Peter Stock, ny huvudtränare, tycker att målvaktssituationen är intressant.

– Marcus är en rörlig och skridskoskicklig målvakt som utvecklades bra under säsongen, säger han. Nu har vi två duktiga målvakter med litet olika egenskaper och det ska bli intressant att se hur målvaktskampen utvecklar sig.

Lindgren berättar att den egna insatsen var helt okej med fina prestationer i några matcher men att han gjort något sämre ingripande.

– Sedan tror jag att jag hade en ganska bra straffräddningsprocent, säger han. Jag kommer ihåg matchen mot Nässjö i Karlsborg där jag fick en assist till deras mål och att jag senare räddade ett friläge i andra halvlek samt en assist till Johans (Sundquist) 5-4-mål i slutsekunderna.

Han är dock inte nöjd med laget insats och berättar att man blandat och gett alldeles för mycket, och att det finns en besvikelse över 12:e-platsen.

– Jag tycker att vi hade ett material för att sluta högre upp i tabellen.

På det personliga planet kommer fokus ligga på att lägga på sig några kilon i sommar.

– Jag skulle vilja utveckla min kastarm och även bli litet tyngre, säger Lindgren. Jag är ju väldigt kort för att vara målvakt och spelar rätt långt ut för att bättre kunna täcka vinklar och vara tidigt ute i luftrummet.

Försäsongsträningen fortsätter och den reaktionssnabbe Lindgren är en fortsatt viktig del i Kalix Bandys lagbygge.

Fler Artiklar

HerrSilly Season