partners-in-top

Mikael Hult är laddad: “Den känns fräsch och genomtänkt”

Truppen tar sakteligen form och många intressanta förlängningar och nyförvärv har presenterats sedan början av mars. Något man som supporter lätt kan glömma bort är de som står bakom spelarna och möjliggör den sportsliga resan. Dessa personer har inte en framträdande roll i det offentliga rummet, de är inte dem som uttalar sig i media, men de betyder ack så mycket för att vi i Kalix Bandy ska lyckas bygga ett slagkraftigt lag.

För en tid sedan blev det klart att Mikael Hult fortsätter som materialare för herrlaget. Han besitter mängder av rutin och kan slipa en skridsko baklänges i sömnen.

Och han är positiv inför fortsättningen.

– Ja, jag vill vara med på satsningen, säger han. Den känns fräsch och framförallt genomtänkt.

På bilden: Mikael Öhman, Tommy Andersson, Mikael Hult, Patrik Rönnqvist och Joe Rathod.

Vi har också den stora äran att presentera ett mycket intressant nytillskott i materialstaben. Idag gjorde vi klart med Viktor Ekholm som ersätter Mikael Öhman, där den senare valt att lämna bandyn för stunden.

Ekholm är 19 år och var själv aktiv spelare upp till och med junioråldern men avslutade karriären när föreningen tvingades lägga ned laget för några år sedan. Till vardags är han egenföretagare och hans pappa var dessutom materialare i mellan 10 till 12 år i hans lag. Han själv hoppade in som “back-up” i juniorlaget under de sista åren när hans pappa var frånvarande, så även här finns det en hel del kompetens redan i det initiala skedet.

Varför väljer du att hoppa på vår bandyresa?

– Det känns väldigt spännande med nya Kalix Bandy, svarar Ekholm. Laget har föryngrats och det känns verkligen som att man har en spännande resa på gång.

Något annat?

– Jo, och så har jag självklart saknat bandyn. Det känns kul att komma in i en ny roll! säger han glatt.

Det känns inspirerande att få in nytt blod i denna roll som mestadels huserar bakom kulisserna. Vi arbetar för att behålla och rekrytera alla resurser som är tillgängliga på marknaden, men det är alltid extra roligt när vi lyckas knyta till oss unga, lovande förmågor.

Vi tackar Mikael Öhman för hans trogna år i laget och hoppas att vi snart återser dig i en annan bandyrelaterade roll runt Kalix IP samt önskar Hult och Ekman ett stort lycka till!

John Mannberg
Ordförande
Tävlingskommittén

Fler Artiklar