partners-in-top

Hårt test för herrarna: “Jätteroligt att vi är en sådan stor träningstrupp”

I torsdags fortsatte försäsongsträningen för herrarna med något som får betecknas som säsongens första riktiga konditionstest. En flack slinga om 3 km låg utstakad och killarna fick bekänna färg med både svett och den tyngsta formen av djupandning.

Snabbast för dagen var lagkapten, Johan Sundquist, med en för årstiden tämligen imponerande tid.

Hur känns det att vara snabbast i Kalix Bandy?

– Det är inte så viktigt, svarar han. Men det är roligt, jag tävlar ju med mig själv. Alla pushar varandra till förbättring, och det är det viktigaste.

Lagkapten, Johan Sundquist, höll högst tempo under torsdagskvällen.

Om ett antal veckor är det dags för del två när ett test om 3 km åter igen står på agendan. Då får spelarna, precis som Sundquist nämner, möjlighet att åter igen visa hur väl försäsongsträning satt sina spår i förhoppningsvis ännu rappare ben.

Vad är dina första intryck av årets upplaga av laget nu när ni varit igång gemensamt några veckor?

– Det är väldigt energigivande att komma till Kalix IP både på gemensamma och individuella träningar, säger han. Vi har roligt tillsammans och att vi tidigt är en så här stor träningstrupp är jätteroligt!

Vår brytsäkre libero, Jonathan “Böna” Johansson ger sig i kast med gluteus maximus.

Av den i skrivande stund 17 man starka truppen är det bara Elis Lindgren och Anton Voronchikhin som inte deltar. Lindgren ansluter från Edsbyn en liten bit in i juni och den sistnämnda flyger in från Ryssland en tid senare. Anton Khrapenkov tränar för fullt med laget, även om vi ännu inte riktigt är överens om kontraktsdetaljerna, och Jimmy Berglund (som aviserat att förra säsongen var den sista) gör gästinhopp då och då.

Vi kan även nämna att samarbetsavtalet med Karlsborgs BK smygstartat då utvalda spelare blivit inbjudna att träna med Kalix.

Hur stort är suget efter nästa vinter?

– Haha, ärligt talat så är det inte så stort just nu, säger Sundquist. Först vill jag ha en bra försäsong och att det snart är sommar med förhoppningsvis mycket sol, golf och annat smått och gott skadar inte.

Simon Viklund stretchar inför dagens test.

Fler Artiklar