partners-in-top

Tiden går fort när man har roligt, brukar det heta, och idag är det vare sig mer eller mindre än 29 år sedan som Kalix Bandys nummer 17, Johan Sundquist, såg ljuset under sin första levnadsdag. Vi når honom i full fart på arbetsplatsen.

Stort grattis, Johan! Hur känns det?

– Tack! Det känns bra, svarar han med ett leende. Det är väl ingen större skillnad mot för tidigare.

Ingen panik över att det nu bara är ett år kvar till trettiostrecket?

– Haha, nej, inget sådant. Borde man ha det?

Johan Sundquist är alltid livsfarlig framför mål. Här avlossar han bössan mot AIK.

Det är en pratglad målgörare som berättar om den första delen av säsongen. Hela 25 mål har tillkommit via Johans klubba hittills, vilket motsvarar imponerande 1,92 mål per match. Det för honom upp på en tredje plats i Bandyallsvenskan där bara Jonas Pettersson och Filip Bringe producerat fler mål (34 respektive 28 stycken).

– Ja, det har gått ganska bra, säger han men kommer snabbt in på den tråkiga förlustraden laget hade mot AIK (dubbelmöten borta och hemma) och Peace & Love City hemma på Kalix IP. 

Ni fick inte ut det ni ville i de matcherna?

– Det är litet både och. AIK är ett bra lag och det är ingen katastrof att förlora mot dem; däremot var det en riktig missräkning mot Peace & Love där vi inte alls kommer upp på vår vanliga nivå.

Målskytt i full färd med att sprätta in ett mål mot Västanfors IF.

Spelet har varit litet svajigt hittills under säsongen. Riktigt bra prestationer har varvats med matcher där ni inte alls kommit till er rätt. Vad beror det på?

– Mycket har att göra med av vi varit ganska skadeförföljda och många spelare har haft litet skavanker trots att de spelat matcher, analyserar Johan. Jag själv hade en svacka under de tre förlustmatcherna och lyckades inte med de jag brukar åstadkomma. När vi har alla spelare tillgängliga, och fullt friska, kan vi slå alla lag.

Förlusttrilogin är dessbättre bruten i och med helgens vinster på bortais mot Västanfors IF och Katrineholm Bandy och han ser positivt på framtida matcher.

– Vi vann inte med några stora siffror i de senaste matcherna men det känns som att vi är på rätt väg, fortsätter Johan. Vi hade mycket boll och försökte arbeta mer med att bygga upp vårt egna spel. Jag tycker inte att det var oroligt i någon av matcherna. Vi hade kontroll på dem.

Nästkommande helg möter Kalix två lag som förmodligen kommer bjuda på ett ännu tuffare motstånd än den senaste helgen. Lördag den 12 januari ställs laget mot Lidköpings AIK, där Kalixbekante Christoffer Norin framträtt i flertalet matcher (utlånad från Villa Lidköping via samarbetsavtal), och möter därefter tabellettan Åby/Tjureda IF dagen efter. Två hårda nötter som behöver knäckas för att på riktigt hänga med i toppen.

Vi önskar dig en fortsatt härlig födelsedag och lycka till i kommande matcher!

– Tack! svarar en glad skyttekung som gärna producerar än mer under de återstående sju matcherna i grundserien.

Lagkapten Sundquist hälsar på domartrion.