partners-in-top

Idrott förknippas ibland helt felaktigt med själva tävlingsmomentet, att det ska krävas någon form av prestation där någon går segrande ur bataljen. Vi är nog många som uppskattar den del då vi drar fram kulramen och räknar antalet bollar som går i mål, eller hur många poäng den aktiva skramlar ihop – men idrott är så mycket mer än så.

Glöggcupen är ett lysande exempel där Kalix Bandy anordnar ett cupspel med frivilliga kombattanter där det förvisso finns en viss ärelystnad i att stå överst på prispallen, men målet för de flesta är att ha roligt tillsammans på is med boll och klubba.

Det ställs inga krav på förkunskaper inom den förnämaste av sporter och matcherna pågår i 2×8 minuter med tre spelare på plan.

I år var det den fjärde upplagan av Glöggcupen. Det slogs inte bara rekord i skratt och glada tillrop, det var dessutom rekord i antal deltagande damlag, hela fem stycken. Jätteroligt att se det ökande intresset! 🙂

På herrsidan deltog sex lag.

Det var många jämna och fartfyllda matcher där gamla elitbandyspelare samsades med amatörer som likt Bambi dansade fram på isen.

På damsidan stod Nyborgskråkorna som segrare. Laget innehåller spelarna: Lina Bergeskans Tano, Carolina Krona, Maria Andersson, Viktoria Lundbäck, Marie Bäckström och Therese Fredriksson.

Nyborgskråkorna drog det längsta strået på damsidan.

Berras Hockeyverkstad (hur kan man inte älska namnet?) klev högst upp på pallen på herrsidan och bland de som hurrade finner vi: Per-Johan Vikström, Mattias Edvartsen, Joakim Lindvall, Simon Rönnqvist, Pär Nilsson och Anders Englund.

Ett stolt lag i form av Berras Hockeyverkstad.

Stort grattis till vinnarna! 😀

Du kan se fler bilder från cupen i albumet nedan.