partners-in-top

Vinst för Damerna mot Bollnäs

Match mot Bollnäs , ett Bollnäs som bara fått ihop en poäng i år. Det måste väl sluta med vinst. Jo, men matchen ska spelas och bollen är fortfarande rund.

Det känns från början som att Kalix vill ta tag i detta och inte ge Bollnäs nån förhoppning om att öka årets poängskörd och mycket riktigt, i den 6:e matchminuten är Klara Stridsberg framme och kan slå in 1-0. Bollnäs försöker spela sig framåt i planen men Kalix åker mycket skridskor och avväpnar Bollnäs ganska enkelt genom detta.

I Kalix spelar idag som målvakt Hannah Blombäck från start. Hon fick hoppa in i förra matchen och höll då nollan de 20 minuter hon fick. Idag är hon med från start och räddar ett distansskott enkelt efter en kvart ungefär. Strax efter kommer Klara fram i banan igen och avlossar ett skott som målvakten i Bollnäs Lynn Rensbo gör en benparad på men påpassligt framme är Maria Strömberg och slår in en retur på volley till 2-0 och då blir man så här glad.

Jag tycker Kalix spelar bandy väldigt bra idag med mycket skridskoåkning , släpper bollen till spelare i fart och känns trygga i sitt eget spel. Detta renderar fram till ett antal målchanser och hörnor och på den 5:e hörnan skjuter Klara Stridsberg 3-0 på ett skott efter isen som letar sig in mellan Bollnässpelarnas skridskor. Detta sker i den 38:e minuten och resultatet räcker ända in till halvtidsvilan.

Andra halvlek startar med att Bollnäs äger lite mer boll och spelet jämnar ut sig lite. Bollnäs gör också en reducering på en retur men det blir bortdömt p g a offside. Jag måste sedan tyvärr lämna matchen, men kan konstatera att det inte blir några fler mål i matchen. Kalix har också 13 hörnor mot Bollnäs 3 stycken och slutresultatet blir 3-0 till Kalix, och ja, Hannah Blombäck håller nollan även idag bakom ett starkt försvar.