partners-in-top

Klar seger för Kalix

Då var det dags för match igen. Väderrapporten hade lovat kallt väder och på gränsen till temperaturer som icke är tillåtna att spela bandy i. Men vi hade tur och bara -18 grader idag och en sol som trängde fram. Långkallingar på och som Mello säger – Nu kör vi…

Rättvik kommer till spel med ett ungt lag och det kommer visa sig att de inte riktigt räcker till idag, men det finns mycket talang.

Kalix fortsätter från tidigare matcher att vilja ha mycket boll och försöka spela bandy och hålla i taktpinnen. Första minuterna skapar man 2 hörnor som båda blir resultatlösa. Den 3:e däremot blir det mål på trots att man trodde att det inte skulle bli något skott men sista skytten, Natalie Strömberg fick iväg ett skott som lite turligt letade sig in i mål och 1-0. Nästa hörna för Kalix, i den 20:e minuten, blir skottet som tänkt, men målvakten räddar och det blir retur och den slår Caroline Strömberg in och 2-0 på tavlan.

Rättvik försöker också att spela men Kalix styr ut anfallen mot kanterna men det blir ändock några hörnor, men som för Rättviks del tyvärr blir utan framgång. I den 32:a minuten spelar Kalix sig fram till ett jätteläge och när Klara Stridsberg ska slå in bollen får hon ett slag på klubban och domaren dömer straff, vilken Rättvik protesterar lite mot, men domaren är obeveklig. Fram kliver Thilde Nilsson, som efter att tagit av sig innerhandskarna, sätter straffen stenhårt i nättaket helt utan chans för Frida Eklund, målvakt i Rättvik.

Sedan kommer matchens delikatess när Caroline Strömberg bryter en Rättvikshörna och sätter fart från eget straffområde och Rättviksspelarna blir lite av statister. Caroline avslutar med att runda målvakten och lägga in bollen i tomt mål och 4-0. Snyggt .

5-0 kommer sedan efter ett fint anfall där duktiga Annie Hattinger kommer runt på högerkanten och spelar snyggt in till Klara Stridsberg som står på rätt plats framför mål och kan enkelt peta in bollen.

Kalix hinner skapa några chanser till innan halvtidsvilan men målvakten i Rättvik får göra 4 räddningar sista 3 minuterna och fredar sitt mål från ytterligare påhälsning.

Andra halvlek hinner bara starta så får Kalix hörna, men den och nästa hörna blir utan framgång. Istället tycker jag Rättvik hittar mer rätt i sina positioner och lyfter upp spelet lite mer på Kalix planhalva och det resulterar till slut i en tilldömd straff i den 56:e minuten som Kiwi Geber sätter i mål till 5-1 efter att Kalix målvakt Katja Illarionova var på bollen men kunde inte hålla den. Spelet jämnar ut sig lite igen men det är Kalix som har flest skott på mål och Frida Eklund får fortsätta göra räddningar. Kalix har under matchen förutom målen även 2 ribbträffar och ett stolpskott, men det dröjer till den 78:e minuten innan 6-1 kommer och det är Natalie Strömberg som gör sitt andra mål för dagen. Kalix ska även hinna med att göra ett sjunde mål och nu åter på hörna och den här gången är det Klara Stridsberg som sätter den högt i målet.

Som jag har skrivit efter tidigare matcher så är blir jag mer och mer imponerad av hur duktiga Kalix har blivit på att hålla i boll och kunna vända ur trängda lägen och spela sig ur situationer. Passningarna sitter också mycket oftare vilket ger ett bättre flyt i spelet. Tidigare har ett fåtal spelare varit mer dominerande men nu spelar man verkligen som ett lag och alla är med i spelet. Verkligen roligt att se. Jag skulle tycka det var svårt att utse en bästa spelare, men juryn utsåg i Kalix nr 9 Moa Berggren och i Rättvik tidigare Kalixspelaren nr 43 Emma Lambertsson.