partners-in-top

Vinst mot Skutskär

Hemmamatch igen mot Skutskär som Kalix vann över på bortaplan med 9-1 alldeles före Lucia. Kalix förlorade sin senaste match med 0-4 och Skutskär fick också bekänna färg mot seriesuveränen Spånga/Bromsten med en rejäl 17-2 förlust.

Dagens matchväder var någon minusgrad och lite svag vind, alltså bra förutsättningar för bandy. Några av oss hade redan hunnit se Kalix herrar “köra över” Skutskär med 16-0 och en redan glad kassör hoppades på många hemmamål då det var målpeng på båda matcherna idag.

Nu till själva matchen. Damerna ville inte vara sämre än herrarna utan började med hög press och lyckas göra 1-0 redan i den andra spelminuten genom Natalie Strömberg. Kalix fortsätter ta hand om det mesta spelet och får också en del chanser men lite oskärpa och en bra målvakt i Skutskär, Louise Rantala, gör att 2-0 inte kommer förrän den 12:e minuten, nu genom Jenna Nilsson. 3-0 kommer i 18:e minuten genom en av spelarna från Umeå, Annie Hattinger på ett vinkelskott i bortre burgaveln.

Som sagt chanser saknades inte och 4-0 skulle komma efter röran som blev framför mål efter en Kalixhörna och nu var det Linn Dahlén som var sist på bollen.

Trots att Kalix radade upp chanser mot ett Skutskär som började hänga med huvudena lite så fortsatte målvakten ändå att rada upp räddningar och jag räknar till 7 stycken bara sista 15 minuterna av första halvlek. En ljusglimt tändes när Skutskär ändå kom upp i ett av ett fåtal anfall och man tilldömdes straff i den 43:e matchminuten, men Kalix målvakt Katja Illarionova som i övrigt hade lite mindre att göra idag än senast mot Spånga räddade straffen och vi har 4-0 med oss in i halvtid.

Jag måste ändå berömma Kalix för viljan att spela bandy och man bjöd många gånger på riktigt fint spel med bollsläpp, byta kant, möta boll o s v. Det märks att träningen ger resultat.

Andra halvlek kommer igång och målvakten i Skutskär fortsätter göra räddningar, men på straffen Kalix fick sedan Klara Stridsberg blivit nerdragen i straffområdet kunde hon inte göra något åt Tilde Nilssons säkra skott till 5-0. 6-0 gör sedan Natalie Strömberg i den 63:e minuten. Skutskär ger ändå inte upp och skapar en hörna från vänster som Isabelle Bergkvist reducerar till 6-1 på. Kalix vet att det är målpeng och Klara Stridsberg ökar på till 7-1 i den 68:e minuten. Kalix tar Time Out och byter samtidigt målvakt så att den unga lovande Hannah Blombäck får hoppa in. Kan redan nu berätta att hon håller målet fritt från fler mål.

Linnea Sandberg ökar sedan på ledningen till 8-1 och segern som redan är klar saknar bara slutresultatet och Annie Hattinger och Klara Stridsberg gör var sitt mål till under sista 10 minuterna och vi får på tavlan 10-1 när det blåses för full tid.

Plus idag till laget Kalix som verkligen ta kliv rent spelmässigt och till målvakten i Skutskär Louise Rantala som gjorde vad hon kunde och gjorde det bra.