partners-in-top

Stjärnan fortsätter: “Vi diskuterar just nu att se över vår 24 år gamla spelstrategi”

Tomteverkstaden i Kalix centrums underjord låter sig aldrig vila. Maskinerierna går för högvarv, järn smides och tänkbara förstärkningar diskuteras högljutt. Potentiella namn kastas ut i luften mellan arbetsbänkarna medan tappra bandynissar taktfullt håller sig på avstånd från de vildsinta herrarna i tävlingskommittén.

Idag bygger vi vidare. Vi adderar ännu en mycket viktig pusselbit till det lagbygge som kommer spela en bandy i utvecklingens tecken under kommande säsong. Simon Viklund, vår ack så viktiga anfallare/mittfältare, väljer att satsa vidare med Kalix Bandy, och det är en skämtsam, om än litet allvarlig spelare som siar om framtiden.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter för laget?

– Stora, svarar han. Vi diskuterar just nu att se över vår 24 år gamla spelstrategi. Den preliminära omröstningen pekar på 51 mot 49 i favör för ja-sidan.

Han fortsätter med att hylla de unga nyförvärven (Elis Lindgren och Mattias Snäll) som kommit in i truppen under senvintern och våren.

– Det är mycket glädjande att det kommit in ett par ivriga, unga spelare som också skapar en något bredare trupp. Det kommer hjälpa oss att hålla en jämnare kvalité på träningarna.

Varför fortsätter du att spela för Kalix?

– Jag känner inte till att jag har några andra talanger, skrattar han, och brödfödan ska fram. Och enligt “Henkos” (läs Henrik Eriksson, Kassör i Kalix Bandy) beräkningar är jag också skyldig en säsong efter fjolårsskadan.

Viklund syftar på den hjärnskakning han ådrog sig tidigt under säsongen. Det blev faktiskt bara ett antal matcher sett till hela vintern och saknaden av Viklund har varit tydlig i Kalix spel. Han stod bl.a. för två mål mot både Västanfors IF och Katrineholm Bandy i säsongens två första matcher, tillställningar som laget vann tämligen bekvämt.

Simon Viklund blir en viktig byggsten i framtidens Kalix Bandy.

Hur är din fysiska status idag?

– Vad jag kan minnas har den aldrig varit bättre, säger han. Skämt åsido, så har den möjligen varit ännu bättre.

Tror du att skadan kommer hämma dig någonting framöver?

– Ja, vi kommer göra vissa anpassningar till det bättre, fortsätter han med ett leende.

Han skickar även en passning till sina lagkamrater när han svarar på frågan om vad som blir viktigast för laget att fokusera på till nästa säsong.

– Som vanligt är det viktigt att hålla mig frisk, skrattar han. Förväntar mig en hel del gräddfil och uppassning från den övriga truppen.

Vilka är dina största styrkor som bandyspelare?

– Som de flesta idrottare har jag ett uppblåst ego som låter mig kompensera för de brister jag inte känner till att jag har.

Det går inte att ta miste på att det är en lekfull men målinriktad Viklund som med full kraft går in i nästa säsong.

Vad önskar du dig allra mest just nu?

– Att min flicka önskar sig en Nintendo Switch på fyraårsdagen, säger han. Och fred på jorden.

Truppen tar med säker mak form och vi börjar närma oss det utgångsläge vi vill ha när vi startar nästa säsong. Vi för dialoger med en grupp duktiga bandyspelare, både lokalt och en bra bit bortanför Kalix gränser, och arbetar vidare med att stärka truppen ytterligare.

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar