partners-in-top

Robin Alamaa: “Det är rätt tidpunkt för mig att satsa”

Kalix Bandy har i dagarna kommit överens med Robin Alamaa, Karlsborgs BK, om en övergång. 26-åringen spelar till vardags som anfallare och stärker upp en redan innan mycket intressant uppställning i de främre leden, innehållandes Johan Sundquist och Elis Lindgren, där den senare hämtats hem från Edsbyns juniorlag.

Peter Stock, ordförande i Tävlingskommittén, är mycket nöjd över det senaste tillskottet.

– Det är riktigt kul att Robin väljer att satsa med Kalix Bandy, säger han. Han var ju med och kände på den allsvenska hetluften redan i vintras då vi lånade in honom till bortaturnén mot Boltic och Örebro, och där gjorde han absolut inte bort sig.

Och anfallaren själv är förväntansfull inför det nya äventyret.

– Ja, det känns som att det är rätt tidpunkt för mig att satsa ännu mer på bandyn, säger Alamaa. Jag tycker att Kalix Bandys satsning till nästa säsong verkar väldigt bra och jag är glad över att jag får möjlighet att bidra till den.

Han utvecklar vidare.

– Och givetvis vill jag även ha möjlighet att utvecklas ytterligare som bandyspelare, och då är Kalix helt rätt väg att gå.

Hur känns det inför nästa säsong?

– Jag tror det kommer att gå bättre för laget. Om målsättningen och inställningen är rätt så kommer vi långt och laget blir också samspelt.

Alamaa beskriver sig själv på ett väldigt ödmjukt sätt som en hyfsad skridskoåkare med bra speluppfattning men att det nog finns utvecklingsmöjligheter på alla områden. Peter Stock är dock inte lika tillbakadragen med omdömet.

– Robin är en stark skridskoåkare med en unik genombrottsförmåga, berömmer han. Det ska bli riktigt intressant att följa hans utveckling kommande säsong i den röda tröjan.

Vad tror du blir de största skillnaderna gentemot spel i Division 1 och Karlsborgs BK från förra säsongen?

– Det är nog många saker som kommer skilja sig åt då det är två helt olika divisioner, svarar Alamaa. Matchtempot är ju betydligt högre och motståndet blir tuffare. Vi fick ju känna på det när vi kvalade med Karlsborg, men det känns utmanande för mig.

Vad ska du göra i sommar?

– När jag inte jobbar eller tränar så kommer jag försöka njuta av sommaren, bland annat genom att vara i skärgården.

Det är onekligen en väldigt intressant anfallsuppställning som tar form. Johan Sundquist blev alldeles nyligen utsedd till Bandyallsvenskans bästa spelare av vår alldeles egna Sargvakt, Stefan Wikström. Tillsammans med Lindgren och Alamaa börjar den högsta spetsen se allt mer vassare ut.

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar