partners-in-top

Den hårdföre försvararen står stadigt: “Spelar tufft när tillfälle ges”

Vi har under en tid fört diskussioner med Joakim Persson, vår klippformation i mittförsvaret, och kommit överens om en förlängning. Persson har framför allt funderat över hur bandysatsningen ska gå ihop med privatlivet och den civila karriären, men har nu alltså givit klartecken för spel.

Han motiverar sitt beslut:

– I slutändan tycker jag att det är roligt att spela, säger han. Plus att vi fått behålla större delen av fjolårslaget samt fyllt på med några yngre hungriga spelare, och som många andra spelare tidigare sagt vill även jag göra en bättre säsong än senast.

Det är en placeringssäker försvarsspelare som sällan gör bort sig i det defensiva lyrspelet som väljer att satsa vidare i Kalix Bandy.

– Och så försöker jag spela tufft när tillfälles ges, fortsätter han.

Vad tror du om lagets möjligheter nästa säsong?

– Är svårt att säga, men tycker att vi skulle placerat oss bättre förra säsongen. Och vi har ju som sagt fått behålla många från i fjol och in med några nya spelare så känslan säger väl att vi ska vara ett lag några placeringar upp definitivt.

Han utvecklar vidare och efterfrågar en större delaktighet hos alla spelare.

– Vi måste komma ihop oss mer och anfalla som ett helt lag, och det gäller även i försvarsspelet – att alla hjälper till. Det blir ju svårare för motståndaren om man anfaller med fler spelare med variation. Och även om vi är täta och jobbiga i defensiven.

Vad behöver du själv utveckla?

– Det jag sagt gäller ju även mig, svara han. Det mesta går att utveckla. Min skridskoåkning och kanske hjälpa till mer i offensiven om tillfälle ges. Sedan finns det alltid saker att lära sig och ta till sig.

Vem anser du är världens bästa försvarsspelare?

– Jag vet inte om jag har något direkt favorit men man måste ju imponeras av Andreas Westh som hållit hög nivå länge. Sedan är Martin Johansson i Villa Lidköping riktigt bra!

Om du fick en önskan just nu, vad skulle det vara?

– Det måste ju vara att eurojackpotten sitter snart, svarar Persson med ett stort skratt.

Vi välkomna Perssons fortsatta satsning för ett Kalix Bandy i eliten. Vi bygger vidare.

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar