partners-in-top

Ett respektlöst Kalix Bandy tog plats: “Vi blev snabbt en publikfavorit”

För en tid sedan inledde Kalix Bandys damlag försäsongsträningen. Det är faktiskt första gången någonsin som laget är igång med dessa aktiviteter redan innan avslutningen på den förra säsongen förra ägt rum. Det är ett engagerat gäng på omkring 12-14 spelare som svettiga drar fram längs elljusspår och spelare boll i dunkla idrottshallar.

Laget har tränat en del innebandy till att börja med, detta inför deltagande i den företags- och föreningscup som Kalix Innebandyklubb anordnat i helgen, den så kallade Vårcupen. I turneringen fick vårt unga lag möta bland annat Part AB, Lahtis Entreprenad, Mirror och Emerix – lag som ofta var betydligt äldre och till stor del bestående av män.

Tjejerna snackar ihop sig.

Det var en rejäl värdemätare men tjejerna visade ingen respekt utan tog för sig ordentligt.

– Vi blev snabbt en publikfavorit, säger Lennart Alm, en av tränarna i Kalix Bandy.

Nu kommer laget ta ett kort uppehåll för att sedan fortsätta försäsongen i maj. Stor vikt kommer läggas på den fysiska utvecklingen men även mycket på mentala bitar, såsom teambuilding.

– Det kan hända att vi deltar i några andra turneringar under sommaren, fortsätter Alm. Aktiviteter som både är roliga, skapar sammanhållning och ger en bra träning.

I skrivande stund är 14 spelare klara för spel inför säsongen 2019/20. Vi har ett antal som funderar hur satsningen på bandy går ihop med arbete och studier, men är hoppfulla om att majoriteten av dessa kommer fortsätta sin karriär i Kalix Bandy. Vi håller dessutom dörrarna öppna för eventuella förstärkningar och har fört en dialog med ett antal tänkbara nyförvärv.

Fler Artiklar