partners-in-top

Slitvargen är redo: “Jag kommer vara i den fysiska form jag vet att jag kan uppnå”

Vi är glada att förkunna att Albin Ekström valt att bli en del av det lagbygge som kommer ta nya kliv under nästa säsong. Idag finslipade vi detaljerna och Ekström kritade på för ännu en säsong för Bandyallsvenskans nordligaste lag.

Ekström spelade mestadels som defensiv mittfältare under säsongen men kan med fördel även matchas som back. Precis som med Mikael Jansson, som vi förlängde med under gårdagen, är det en stor fördel med spelare som kan anta olika roller i laget. Hur vi väljer att spela honom får tiden utvisa även om han själv är sugen på de bakre leden.

– Det hade varit roligt att spela en hel säsong som back, säger han, men det är tränaren som bestämmer så vi får se hur det blir med den saken.

I vintras gjorde sig Ekström känd som en spelare med hög arbetskapacitet och som alltid var som en igel tätt efter motståndarna. Han framhåller även sin skridskoåkning som sin absolut bästa egenskap på planen.

Att vara ett geni är samma sak som att ha obegränsad talang för att tåla slit och möda.

Vi är övertygade om att Ekström kan ta nästa steg i utvecklingen under kommande säsong, och bli än mer delaktig i spelet. Det är viktigt att komma ihåg att framgång sällan kommer gratis – det krävs tålamod, slit och möda – och han besitter alla dessa egenskaper.

Ekström spelade ishockey fram till 16 års ålder men övergick sedan till att spela bandy med Tranås BoIS. Därefter har karriären fortsatt i Høvik, Karlsborgs BK och nu som bekant, Kalix Bandy.

Varför väljer du att förlänga med Kalix?

– Det är en skön och familjär stämning i laget som jag trivs bra med, svarar han.

Hur kommer du att förbereda dig inför nästa säsong?

– Jag kommer se till att vara i den fysiska form jag vet att jag kan uppnå.

Det ser onekligen ut som att Ekström kommer slåss om titeln “Sommarens mest hårdkörande bandyspelare”.

Vem ser du mest upp till i laget?

– Måste säga Johan (Johan Sundquist), säger han. Han är riktigt pushande och slutar aldrig kriga samt sprider bra energi.

Hur spenderar du sommaren förutom all träning?

– Det blir till att sommarjobba större delen av sommaren.

Vi får gratulera den snart nyexaminerade Ekström och önskar honom varmt välkommen in i en ny säsong tillsammans med Kalix Bandy!

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar

HerrSilly Season