partners-in-top

Nummer 90 återvänder: “Vi var väldigt imponerade”

Efter många år på sydligare breddgrader väljer nu Janne Rintala, 30, att flytta hem till Kalix och representera Kalix Bandy.

– Det är såklart enormt roligt att Janne har valt att skriva på för oss, säger John Mannberg, ordförande. Det är en riktigt duktig bandyspelare men även en väldigt sund och härlig person som sprider glädje omkring sig.

Janne Rintala spelade den senaste säsongen med Västerås SK i Elitserien där laget föll med 2-3 i matcher mot Bollnäs GIF i kvartsfinalen. Året innan spelade han med AIK som tog sig hela vägen upp till högsta serien via kvalspel, där både Rintala och laget gjorde stora avtryck.

– Ja, jag och många med mig var väldigt imponerade av det Janne presterade under kvalspelet den säsongen, fortsätter Mannberg. Han var en av de drivande spelarna i ett hårdsatsande AIK med väldigt många rutinerade spelare.

Janne Rintala med en smörpassning precis framför Olov Englunds “långa” klubba när Kalix mötte AIK för två vintrar sedan.

Tidigare har Rintala spelat för IK Sirius (en säsong) och hela åtta säsonger med Västerås sett till hela karriären.

Vad är din känsla nu när du återvänder till Kalix?

– Detta är någonting jag sett fram emot en väldigt lång tid så känslan är fantastisk, säger Rintala. Jag har nånstans efter framgångar i både klubb- och landslag känt att det är Kalix eller VSK som jag vill representera, så det känns som en lättnad att vi nu tagit beslutet att flytta hem igen.

Vad fick dig att välja Kalix? Det finns ju andra intressenter.

– Det är mycket som ska stämma för att det ska kännas rätt. Men en av de allra viktigaste punkterna är att vi har familj och vänner här tillsammans med jobb och boende som vi hittat bra lösningar i. Sen naturligtvis att man vill komma hem och hjälpa Kalix Bandy att bli ett bättre bandylag. Det känns som att det börjar vara nått på gång igen!

Hur ser ni på att Rintala kommer in i laget?

– Det är exakt den spelartyp vi har eftersökt under en tid, utvecklar Mannberg. Han spelar den typ av bandy vi vill, med mycket fart och bollsläpp – det är en spelare som gör sina medspelare bättre. Sedan kommer hans rutin från många år i Elitserien vara mycket värd för vårt lag där vi vill satsa ungt och lokalt.

Kontraktet är skrivet på två år och Rintala ansluter till laget under sommaren.

Något mer att avslöja om truppen till nästa säsong?

– Påsken brukar alltid innebära en del bandynyheter men jag tror att vi från Kalix sida nöjer oss med två påskägg denna gång, säger Mannberg och syftar på Rintala och Joel Snäll. Vi för dialoger med några andra spelare utanför föreningen och hoppas kunna knyta till oss några ytterligare namn, men framför allt vill vi bygga vidare på det lag och den stomme vi redan har. Vi måste bygga långsiktigt och låta utvecklingen rent tävlingsmässigt ta den tid som krävs.

Foto: Hanssons Foto

Fler Artiklar

HerrSilly Season