partners-in-top

Kalix värvar målvakt: “Det känns jätteroligt och väldigt motiverande”

Våren har, som alla vet, varit väldigt speciell. I skuggorna av den pandemi som drar fram har föreningen varit litet tystare än vanligt, men det betyder på intet vis att maskineriet står still.

Idag har vi nöjet att välkomna Joel Snäll till Kalix Bandy! Den blott 18-åriga målvaktstalangen har tecknat ett kontrakt som löper över 1+1 år men där målsättningen från föreningens sida är långt samarbete.

Joel kommer senast från Vetlandas P19-lag och har trots sin ringa ålder redan fina meriter. Han har exempelvis varit uttagen i P15-, P17- och P19-landslaget och blev utsedd till matchens bästa spelare i SM-finalen i mars då Vetlandas juniorlag bärgade ett silver.

– Det är en väldigt intressant spelare, säger John Mannberg, ordförande i Kalix. Han har framtiden för sig och har redan bevisat att han är redo att ta nästa steg upp i seniorbandyn. Joel har spelat i föreningen i yngre år och det känns väldigt roligt att han väljer att komma tillbaka till oss. Vi vill satsa ungt och lovande och bygga något hållbart som blir framgångsrikt på sikt.

Mattias Snäll, bror till Joel, spelar sedan tidigare i Kalix Bandy.

– Det kommer bli häftigt att för första gången spela i samma lag som min bror, säger Joel. Mina förväntningar inför nästa säsong är att jag utvecklas som målvakt och att jag hjälper laget att nå framgångar.

I övrigt har Oskar Sundqvist ett år kvar på sitt kontrakt. Marcus Lindgren har aviserat att den gångna säsongen var hans sista och kommer nu lägga mer tid på jobb och familj. Föreningen har även en förhoppning om att Marcus kommer ha en roll redan nästa säsong.

Foton: Tiina Vesala, Linda Lohiniva, Ulf Fabiansson och Hannah Gustavsson

Fler Artiklar

Information
HerrSilly Season