partners-in-top

Kalix presenterar två viktiga förlängningar

Kalix Bandys viktige libero, Jonathan Johansson, 28, väljer att satsa vidare i klubben och har förlängt sitt kontrakt med 1 år. Det är en väldigt avgörande pusselbit som skapar stabilitet inför nästa säsong.

– Jag vill ogärna jämföra spelares betydelser i laget, säger John Mannberg, ordförande, men det går inte att komma ifrån att Jonathan är fruktansvärt viktig för oss. Han är inte bara kittet som håller ihop försvaret, han är även en duktig ledare i sin roll som lagkapten och får gruppen att prestera bättre.

Det fanns ingen tanke på att skriva ett långtidskontrakt med Jonathan?

– Alla människor är olika och Jonathan har länge varit en sådan som tagit ett år i taget, fortsätter Mannberg, även om vi aldrig tvivlat på hans agenda. Han har ett stort hjärta som klappar för Kalix Bandy. Min högst personliga åsikt är att Jonathan tillhör den ryggrad av kalixspelare jag gärna skulle binda upp för resten av karriären.

En spelare som redan har ett kontrakt inför nästa säsong är Mattias Snäll, 22. Föreningen har däremot valt att uttrycka sitt förtroende och har erbjudit honom ett nytt upplägg, som han valt att tacka ja till.

– Avtalets längd och form är perfekt, säger Snäll. Jag är en ung spelare under utveckling och jag har stora ambitioner att komma så långt som möjligt inom bandyn.

Det nya kontraktet lyder över 3 år där det sista året är ett så kallat optionsår.

– Vi har en hög tilltro till Mattias, säger Mannberg. Han spelade inte så många matcher för Kalix under den gångna säsongen men han har tränat på riktigt bra, och dessutom spelat en hel del med Karlsborgs BK, som vi skrivit utvecklingsavtal med. Mattias har blivit bättre och bättre och jag tror definitivt att han kommer utmana om en plats i startelvan i framtiden, kanske redan nästa säsong om utvecklingen fortsätter i samma takt.

Varför är kontraktet på 3 år?

– Som jag nämnt tidigare har vi en plan om att i framtiden ta steget upp till Elitserien och etablera oss där under en lång tid, utvecklar ordföranden. Men vi måste skynda långsamt. Vi har inte satt ett uttalat mål i gruppen inför nästa säsong men ett realistiskt mål bör just nu fokusera mer på utveckling än tabellplaceringar. Vi ska bli litet vassare för varje år, utveckla våra spelare till att bli litet bättre för varje vinter samt om möjligt komplettera med spelartyper utifrån som vi saknar.

Mannberg fortsätter:

– Hållbarhet är ett nyckelord. Föreningen behöver ha en långsiktig tanke i allt man företar sig och då är det en självklarhet för mig att exempelvis finna en lösning tillsammans med Mattias som gör att han känner förtroende från vår sida, att han förstår att han befinner sig i en miljö där hans personliga utveckling är viktig.

Fler Artiklar

HerrSilly Season
HerrSilly Season
Triss i förlängningar