partners-in-top

Mannen från kolkajen tar semester: “Men jag kommer nog hänga en hel del på IP”

Allt kommer till ett slut, brukar det heta. Idag kan vi offentliggöra att Jimmy Berglund väljer att inte fortsätta under nästa säsong och således blev föregående vinter hans sista i Kalix Bandys rödvita färger. Tiden räcker helt enkelt inte till.

– Nä, visst finns det ett sug efter att fortsätta spela, säger Berglund, men jag måste sluta på grund av familjeskäl.

Det finns nog ingen bandyfrälst invånare i Kalix som missat historien om den hårdskjutande mannen från kolkajen i Nyborg som i unga dagar nötte skott efter skott hemmavid, något som givit honom ett av seriens mest fruktade avslutsvapen. Förra säsongen stod Berglund för 19 mål på lika många framträdanden.

Det är en kalixtrogen spelare som nu väljer att spendera vintrarna på annat håll. Han representerade Nyborgs SK (moderklubb) fram till cirka 20 års ålder och har sedan dessa alltid spelat för Kalix Bandy, förutom säsongen 2012/13 då han lirade med Örebro SK och sedan en halv säsong för IFK Kungälv under 2015/16.

Hur känns det just nu när du tagit beslutet?

– Nu under sommaren känns det rätt skönt, svarar Berglund, men när det närmar sig vintern kommer jag nog känna annat. Jag kommer nog hänga en hel del på Kalix IP med barnen och lära grabben åka skridskor, bland annat. Jag har inte hunnit tänka så långt fram i tiden ännu.

För klubben är beskedet såklart tråkigt men väntat.

– Självklart är det inte roligt att Jimmy lägger av redan nu, säger John Mannberg, ordförande i Tävlingskommittén. Han hade kunna spela på allra högsta nivå i många år till om han velat det själv och satsat helhjärtat på bandyn, men jag har full respekt för att det finns andra saker i livet som ibland väger tyngre.

Men det finns ingen sportslig oro?

– Nej, det skulle jag inte vilja säga, fortsätter Mannberg. Givetvis hade vi varit ännu starkare med en fulltränad Jimmy i laget, inte minst hade vi haft en ytterligare dimension av grovkalibrigt vapen som de flesta andra föreningar tittar på med avund, men vi har fyllt på rätt bra. Jimmy aviserade tidigt att förra säsongen förmodligen var hans sista så det är vad vi planerat efter.

Truppen består idag av 19 spelare.

Kalix Bandy vill rikta ett rungande stort tack till Jimmy för hans kraftfullt uppoffrande år i föreningen och önska honom ett stort lycka till i framtiden!

TRUPPEN

Oskar Sundqvist, Clas Karlsson, Viktor Lundbäck, Elis Lindgren, Mattias Snäll, Marcus Lindgren, Wilmer Andersson, Niklas Sundqvist, Johan Sundquist, Jonathan Johansson, Anton Voronchikhin, Mikael Jansson, Albin Ekström, Joakim Persson, Simon Viklund, Robin Alamaa, Simon Sandström, Ivan Detsura och Anton Khrapenkov.

Tävlingskommittén
John Mannberg
Peter Stock
Patrik Rönnqvist

Fler Artiklar

FöreningenUngdom
Herr