partners-in-top

Kalix lyckades aldrig återhämta sig efter mardrömsstarten

Att AIK Bandy skulle bli en svårknäckt nöt var ganska klart på förhand. Som vi skrivit om tidigare har de värvat friskt inför denna säsong och har sedan en tid tillbaka seglat upp som en av förhandsfavoriterna till den översta topplaceringen när Allsvenskan ska sammanfattas i slutet av februari. Hur som haver var det en bra värdemätare Kalix Bandy ställdes mot denna septemberkväll.

#
8
Namn
Albin Ekström
Nationalitet
sweSverige
Position
Mittfältare
Lag
Kalix Bandy
Leagues
Bandyallsvenskan (Herr)
Säsonger
2018/19, 2019/20
Ålder
30

Kalix har börjat riktigt bra i de föregående matcherna i cupen. Tidiga ledningsmål både i mötet mot Katrineholm och mot TB Västerås, och som många gånger förr skulle denna fördel visa sig vara avgörande.

Rubrik

Redan i matchens 44:e sekund vispade notoriske målskytten Klas Nordström in 0-1 via ett flippass av skridskoskicklige Janne Rintala. En klassisk mardrömsstart. Inte blev det bättre när Kalix drabbades av ett självmål bara fyra minuter senare, även det efter en tilltrasslad situation med ett lätt bollyft. Ridå ned, kanske någon skulle ha sagt, men de röda atleterna viker inte ned sig så lätt och tvingade sig in i matchbilden.

Fint spel.

Innan halvtidsvilan hade hårdskjutande Jimmy Berglund reducerat till 1-2 via förarbete av Anton Voronchikhin och matchen var helt klart levande inför andra rundan.

Det som skulle bli en revansch på kulramen blev dessvärre det motsatta. Efter dryga tio minuters mållöst spel lyckades AIK utöka till både 1-3 och 1-4, vilket fick Kalix att ta timeout. Ett visst hopp tändes när energifyllda, rödklädda spelare reducerade till 2-4 genom Johan Sundquist, men motståndarna kunde släcka den sista lågan när cirka 20 minuter återstod. Än en gång, ja, denne Klas Nordström.

Anton Khrapenkov reducerade på nytt en stund senare men mäktade inte med att gå ikapp. AIK kunde utöka med två mål fram till slutresultatet 3-7 via bland annat ytterligare en straff som Nordström skottade in.

Siffrorna måhända drog iväg litet väl mycket på slutet men vi ska ändå rikta ett stort grattis till AIK Bandy som är värd all respekt inför annalkande seriespel. En match återstår i den Östra gruppen av Supercupen (AIK – TB Västerås) och förmodligen kommer dagens motståndare att ståta som vinnare i totalen, såvida inte Tillberga pulveriserar AIK målmässigt, vilket gör att Katrineholm tar över förstaplatsen. Kalix slutar med all sannolikhet på tredje plats.

Sammantaget var det en ganska jämn match där slitna kalixspelare (tre matcher på tre dagar) inte riktigt lyckades hämta sig efter den tuffa starten. Vi tar med oss väldigt många positiva saker inför fortsättningen.

För vår del tar vi med oss tre riktigt bra ispass som inte går att värdesätta i betydelse när förberedelserna inför Allsvenskan fortsätter. Nu ska detaljerna finslipas vidare på hemmaplan och vi välkomnar alla nyfikna själar till träningarna i Part Arena.

OBS! Glöm inte bort att se Kalix Bandy direkt på plats när vi träder in i NYAB Cup i Haparanda den 19-21 oktober. Förutom Kalix deltar LRK Tornio, Karlsborgs BK och Haparanda SKT.

Fler Artiklar

FöreningenKrönika