partners-in-top

Supercupen i Uppsala fortsätter och igår kväll tog den andra omgången vid för Kalix Bandy som ställdes mot TB Västerås; denna nemesis som vi stridit mot vid fler än ett tillfälle runt det så ångestfyllda kvalstrecket.

Kalix ingår i den Östra gruppen av turneringen tillsammans med, förutom nämnda Tillberga, även AIK och Katrineholm, där vi tyvärr förlorade mötet med de sistnämnda. För att ha en chans på gruppseger krävdes en seger i gårdagskvällens drabbning och även ett positivt resultat mot AIK under söndagen.

Hörnorna skulle fälla avgörandet.

Matchen som sådan var åter igen en klassisk försäsongsmatch. Andra riktiga träningspasset på stor is vilket givetvis blir synligt i en viss brist på struktur och en matchbild som blir ryckig och allt för vidöppen – åt båda håll. De fasta situationerna skulle bli avgörande och Kalix inledde, precis som i förrgår mot Katrineholm, med ett tidigt mål. Jimmy Berglund knallade bestämt in 1-0 i matchens blott 5:e minut via suveräne hörnläggaren, Anton Khrapenkov, som i sin tur skulle hinna med två till fina bedrifter från hörnflaggan innan domaren blåste av matchen.

Första halvlek kantades av ett klassiskt Hawaiispel och innan visselpipan ljöd för vattenpaus och taktiksnack var det jämnt i målprotokollet (3-3). Dessförinnan hade Johan Sundquist och Anton Voronchikhin (hörna) presenterat sig på kulramen.

Anton Khrapenkov levererade sylvassa inspel hela tre gånger från hörnflaggan.

Om första halvlek var väl så öppen i sin karaktär blev det mer tillknäppt i den andra rundan. Båda lagen hade svårt att komma till några riktigt bra lägen men det var TB Västerås som lyckades ta ledningen med 3-4 i den 55:e matchminuten. Drygt 15 minuter senare utjämnade Mikael Jansson (hörna) och spiken i kistan kunde slås in av Anton Voronchikhin med ett distansskott rakt upp i krysset.

Härnäst väntar AIK som presenterat massvis med intressanta namn inför årets upplaga av Bandyallsvenskan. Här hittar vi exempelvis forna stormålvakten Andreas Bergwall som än idag besitter en fantastisk kompetens, evigt unge Rinat Shamsutov, målfarlige Klas Nordström och för att inte tala om de kalixfostrade bröderna Pekka och Janne Rintala.

Avslag sker idag 18:00 och har ni inte vägarna förbi Relitahallen följer ni den digitalt via www.elitrapport.se.

En av våra rekryter, Viktor Lundbäck, fick känna på hetluften på allvar.

Foton: Hanssons Foto och Sofia Sandberg