partners-in-top

Igår kväll gjorde Kalix Bandy entré i den Allsvenska Supercupen, vilket är en turnering fördelat på fyra grupper om fyra lag vardera (totalt 16 stycken) där gruppvinnarna går vidare till semifinal. För Kalix del ingår man tillsammans med AIK, TB Västerås och Katrineholm i den Östra sammansättningen. De sistnämnda, nämligen Katrineholm Bandy, som nu är tillbaka i bandyns finrum stod för motståndet i Kalix första gruppspelsmatch.

Katrineholm hade redan innan mötet spelat sina övriga gruppspelsmatcher och behövde vinna mot Kalix för att ha en chans att nå förstaplatsen. Laget hade dessförinnan spelat mot TB Västerås som tämligen enkelt avhysts med 8-3 men förlorat mot storsatsande AIK som var två mål för svåra (3-5).

Detta var Kalix premiär på stor is då man veckorna innan enbart huserat i Part Arena, den ishall som inhyser våra bandyspelare under den senare delen av försäsongen när det fortfarande är för varmt för att klä in Kalix Idrottsplats parkett med is. Med detta i åtanke ska nog cupen snarare ses som en inspelningsperiod då spelidéer ska prövas och grunderna finslipas.

Matchen började bra för Kalix del då Simon Viklund redan i den första minuten satte 1-0 och densamme utökade till 2-0 ungefär tio minuter senare. Men om de första 20 minuterna ska benämnas som en period av riktigt bra spel skulle de efterföljande bli litet sämre, speciellt i andra halvlek där det blev litet stressigt och slarvades för mycket.

Katrineholm fick jubla efter att slutsignalen ljudit. Foto: katrineholm.se

Totalt sett en jämn match där Katrineholm kunde äta sig ikapp och gå ifrån till 3-4 när det återstod knappa 20 minuter av matchen. Kalix lyckades aldrig resa sig utan vi får gratulera motståndarna till två poäng.

Vi måste tyvärr meddela att vår tvåmålsskytt, Simon Viklund, drabbades av en huvudskada, förmodligen hjärnskakning, och utgår i de kommande matcherna i turneringen.

Simon Viklund var frekvent i målprotokollet men drabbades dessvärre också av en huvudskada.

Ikväll klockan 20:30 väntar en mycket spännande drabbning mellan Kalix och TB Västerås. Ett lag vi mött otaliga gånger och allt som oftast med kniven mot strupen (läs kval). Du följer matchen på www.elitrapport.se.

På söndag väntar AIK där vi bland annat hittar de kalixfostrade bröderna Pekka och Janne Rintala.