partners-in-top

Välj alltid att spendera tid, energi och pratstunder med människor som inspirerar dig, stödjer dig och hjälper dig att växa till en lyckligare och starkare person. Att omge sig med energislukare har aldrig fört något gott med sig. Din utveckling stagnerar, och den kanske till och med tar några små steg tillbaka. Våga välja ditt umgänge.

Personligen är jag väldigt belåten över att jag valde, och blev vald, av den nordligast belägna elitföreningen inom den vackraste av idrotter.

Det är svårt att hålla tillbaka leendet efter en kväll i engagerade medmänniskors sällskap. När jag en sen oktoberkväll i sakta mak, nåja, tar mig fram längs den kurviga Smedsbyvägen mellan E4:an och Boden, går tankarna raskt tillbaka till timmarna innan. Inte ens det förargliga mörkret som uppstår den här tiden på året, precis innan Kung Bore valt att lysa upp omgivningen med sin gnistrande vinterskrud, kan få mina tankar att vandra någon annanstans än till det klubbrum som bara just innan var fullt av energifyllda blickar.

Denna kväll hade Kalix Bandy sin vana trogen den mycket uppskattade funktionärsträffen, vilket är ett lika tydligt tecken på en annalkande bandysäsong, som att det vita istäcket sakta breder ut sig över den grusförsedda marken i hemmaborgen. Nu kan en nyfiken själ betrakta en vitmålad isparkett som inte är allt för långt borta från att välkomna barn som vuxna på en åktur.

Det var min första funktionärsträff någonsin. Trots ett tidigt bandyintresse har det aldrig blivit av att jag själv satt min fot i denna inre krets av sargvakter, speakers och korvgrillare. Det är måhända ganska naturligt eftersom jag i relativt unga år valde sydligare breddgrader och skolbänkens lockelser om framtida möjligheter. Men nu var jag äntligen på plats. Och dessutom spänd av förväntan över att få höra alla bra tankar och idéer som alla inbitna grupper av människor besitter.

Förutom att undertecknad inledde kvällen med att säga några ord om vad föreningen arbetar som mest intensivt med för stunden, fick vi avnjuta flertalet intressanta föredrag. Spännande nyheter presenterades på dam-, herr- och ungdomssidan. Visste du av vi som första förening någonsin, av vad jag känner till, sedan några dagar har en italiensk representant i damlaget? Bara det är värt en applåd och ett litet bevis på den attraktionskraft denna vackra idrott har. Våra funktionärer fick vidare via första parkett informationen om att vi förvärvat Viktor Lundbäck (herr) från Karlsborgs BK – en glädjande nyhet som vi ville förmedla till de som förtjänar att få veta det först: våra trogna och alltid lika omtänksamma funktionärer.

Kvällen fortsatte med ett alltid lika uppskattat inslag, när genusperspektivet belystes inom föreningen, bandyn och idrottssverige i stort. För mig personligen ett väldigt viktigt område som jag brukar klassificera som en självklarhet. Det är glasklart att vi som samhälle och förening ska verka för jämställdhet och lika förutsättning och villkor oberoende av kön och andra områden som kan tänkas utsättas för diskriminering (etnicitet, ålder, funktionsnedsättning, hudfärg, inkomst, sexuell läggning, religiös tillhörighet osv.).

Avslutningsvis summerade vi kvällen med en frågestund. Det är dessa stunder jag uppskattar mest. Att få ta till sig feedback och goda idéer om hur vi kan utvecklas som förening är värt sin vikt i guld. Det framkom väldigt intressanta tankar och även en del ris om hur vi måste förbättra vårt arbete gentemot våra intressenter, en resa som redan är påbörjad.

Jag vill rikta ett stort tack till Leif Lindbäck för ett väl planerat arrangemang, till Peter Stock för en intressant uppdatering från Tävlingskommittén samt till Magnus Johansson som belyste navet i vår förening – våra barn och ungdomar som är vårt huvuduppdrag som värdegrundsbärare i samhället. En extra guldstjärna vill jag tilldela Lennart Alm och Wilma Gunnari som gav oss insyn i dam- och flickbandyn, vilket var en mycket positiv berättelse. Tack till Camilla Sandin och Sofia Sandberg för att ni åter igen belyste vad som borde vara en självklarhet i all verksamhet, vare sig det handlar om idrott eller arbetslivet.

Hur skulle någon form av arrangemang bli av utan det gedigna ansvar som Anette Söderlund och Anette Wikström alltid tar? Tack!

Och tack till alla för den energi ni gav mig. För den energi vi gav till varandra. Det kommer bli bra det här.

Men mest av allt – tack till alla funktionärer som deltog under kvällen! Utan er är det inte möjligt att bedriva den verksamhet vi hänger oss åt. Jag med hela styrelsen ser fram emot en riktigt spännande säsong, där våra ledord är utveckling och tillsammans.

Och kom ihåg det här:

Great things are never done by one person. They are done by a team of people.

Steve Jobs