partners-in-top

Förlust i premiären för damlaget.

Så var då årets premiär avklarad i och med bortamatchen mot Edsbyn. Om det var nerver eller något annat så började matchen inte så bra och lite slarv och bolltapp gjorde att Edsbyn hade 3-0 efter 17 minuter på 3 chanser. Time out från Kalix som sedan kunde ta över matchen men det skulle dröja till slutet av halvleken innan reduceringarna kom genom Natalie Strömberg och Tanja Illarionova. Kalix hade nu en bra känsla och ställningen var 3-2 till Edsbyn när domaren blåste för halvtid.

Andra halvlek startade lite trögt igen och Edsbyn kunde göra både 4-2 genom Ella Swartswe och 5-2 på straff av Maja Embretzen. Kalix kom tillbaka igen och spelade bra där hela laget deltog i spelet, och detta skapade ett antal chanser att reducera och på några av dessa kom man nästan ikapp resultatmässigt med mål igen av Tanja Illarionova och Signe Vikström.

Det skulle visa sig att Edsbyn kunde hålla undan och vinna matchen med 5-4 trots att Kalix tryckte på och skapade chanser men bollen ville inte in, inte ens när man fick öppet mål. Men så kan det vara med idrott….. Tränare Erik Henriksson tyckte att sett över hela matchen gör Kalix en fullt godkänd match för att bara ha varit på stor plan 2 gånger i år och resultatet speglade inte helt matchen. Ser man på protokollet hade Kalix 19-3 i skott på mål och 10-5 i hörnor, men det är bara att komma igen och tänka framåt på nästa match som redan är imorgon mot Rättvik.