partners-in-top

Ny förlust för Damlaget

Andra matchen på bortaresan, den här gången mot Rättvik, slutade i en ny förlust med 1-8. Då man inte kunnat träna på stor is förrän i onsdags så satt matchen igår lite i benen och första halvlek blev jobbig. Rättvik kunde göra 1-0 redan i 11:e minuten genom Tilda Berg och strax därefter åkte Kalix på en utvisning och det utnyttjade Rättvik genom att göra 2-0 i 17:e minuten. Det var ändå tur att målvakten i Kalix, Katja Illarionova, gjorde en bra match och stod inte för mindre än 9 räddningar bara i första halvlek.

Rättvik kund dock göra 3 mål till innan halvleken var slut och gick till halvtidsvila med 5-0. I andra halvlek flyttade Kalix upp spelet och pressade lite högre och jämnade på så sätt ut spelet. Detta gjorde att man skapade fler chanser och kunde i 53 minuten reducera till 6-1 genom Caroline Strömberg. Trots ett bra spel och många chanser kunde man dock inte göra fler mål i matchen och fick istället släppa in ytterligare 2 mål från Rättvik som sett över hela matchen vann rättvist.

Tränaren i Kalix Erik Henriksson är ändå nöjd med helgen och har fått se mycket bra spel som går att bygga vidare på. Det bästa säger han är att hela laget är delaktigt i spelet och man har en bra känsla och det kommer vara viktigt för fortsättningen.