partners-in-top

Dags för premiär i Damallsvenskan Norra

Idag har Damlaget fått träna på Fomab Arena för första gången i år. Som de flesta säkert hört har det varit problem med kylaggregatet och ett reservaggregat har fått hyras in och nu till slut finns det is. Det är på tiden då seriespelet startar till helgen och Damlaget åker söderut för att möta Edsbyn och Rättvik. Edsbyn är nya i serien för i år, medan Rättvik har funnits med några år.

Det var ett gäng pigga tjejer som fick vänja sig vi de större ytorna igen efter att ha fått träna i hockeyhallen tidigare och jag hann få ett snack med lagkaptenen Caroline Strömberg efter träningen. Caroline säger att de är taggade inför säsongen och hoppas att de ska kunna finnas med topp 3 av serien. Hon förklarar att de yngre spelarna har växt till sig och utvecklat sitt bandykunnande och tror också att nyförvärvet Hanna Olsson, som faktiskt kom redan förra året men p g a pandemin inte fick spela något, ska bidra med sin erfarenhet.

Vi ser också att Erik Henriksson fortsätter som tränare och det tror jag kommer bidra till att laget kan fortsätta på den spelidé han skapat och hitta en trygghet i den kontinuitet detta innebär. Hemmapremiären blir mot Umedalen lördag den 27/11 kl 12:00.

Erik Henriksson, tränare Kalix Dam

211110/Lars-Åke Hultbäck

Fler Artiklar

Information
Isläget FOMAB Arena
Dam