partners-in-top

Grycksbo lite bättre…

Som jag skrev igår så blev det en klar förlust målmässigt mot Grycksbo igår kväll. Det var heller inte helt orättvist, men Kalix försvarade sig bra och som alltid; ska man lyckas måste man sätta chanserna.

Grycksbo fick en smakstart med mål redan i den 3:e matchminuten genom Nerissa Sorsa, som för övrigt skulle göra ytterligare 2 mål denna kväll. Hon imponerade också med mycket bra skridskoåkning och drev ofta upp bollen ända från eget försvarsområde. En av matchens lirare i mina ögon… Det blev också 0-2 i den 14:e minuten genom Elin Schollin. Därefter blev det mycket spel åt båda håll, men skönspelet förstördes delvis av att det snöade lite och snön drev ihop i små högar som gjorde att bollen stoppade upp för spelarna. Grycksbo skapade dock de vassare målchanserna men för kvällen duktiga målvakten Katja Illarionova gjorde många parader ikväll och höll Kalix kvar i matchen. I 32:a minuten trodde man att hon skulle få kapitulera då domaren Ronny Andersson blåste straff för Grycksbo, men även den gjorde Katja en fin parad på och 0-2 kunde stå sig till halvlek.

Efter att fått värma sig lite och en kopp kaffe så var det dags för andra halvlek. Kalix har nu motvind och försöker lyfta lite mer bollar på den alltid jagande Tanja Illarionova. Innan Kalix ska få sina heta chanser hinner Tova Grönoset i Grycksbo slå in en hörna till 0-3. Kalix fortsätter slå bollar mot Tanja och lite slarv i försvaret hos Grycksbo gör att Tanja inom några minuter får 2 mycket bra frilägen att kunna reducera men idag ville det sig inte. Målvakten i Grycksbo Maja Andersson kunde avvärja till hörna båda gångerna med snabba reflexer. Frustrationen hos Tanja syntes tydligt för de lägena är det sällan hon missar…. Och som ofta sker det som så ofta sker…. Motståndarna gör istället 2 snabba mål och matchen ser avgjord ut. Trots en Time Out från Kalix får man inte till nån reducering utan Grycksbo kan på övertid göra ett mål till på hörna och matchen slutar 0-6.

Bäst i Kalix idag, målvakten Katja Illarionova. Bäst i Grycksbo, Nerissa Sorsa.

Nästa hemmamatch söndag 9/2 kl 11:00. Kom och titta för det är tjejerna värda….