partners-in-top

Jämn drabbning mot Edsbyn

Matchstarten blev lite förskjuten med 20 minuter och det kändes som Edsbyn var lite mer på hugget från start. Matchen gäller vem som ska komma 3:a i Norra Bandyallsvenskan. Kalix behöver en poäng för att ha säkrat platsen. Efter en stund hade det jämnats ut och Kalix får ha väl så mycket boll. De heta målchanserna dröjer dock till slutet på halvleken.

Istället är det båda lagens försvar som spelar bra och det blir svårt för anfallarna att ta sig igenom. När vi har ca 10 minuter kvar av första halvlek trasslar sig Kalix närmare målet och lite panik uppstår i Edsbyns försvar med de rider ut både detta anfall och ett strax efter när Klara Stridsberg kommer runt på kanten och försöker skjuta bollen i mål, men ett hopslag gör att bollen seglar försmädligt utanför.

Denna dag bjuder på + 2 grader vilket gör planen lite mjuk och säkert ganska tungåkt. Kalix skapar lite fler chanser men de flesta slutar i hörna eller att målvakten i Edsbyn räddar bollen. I 63:e minuten åker Kalix på matchens första utvisning, men det blir Kalix som kommer i en omställning och Maja Embretsén i Edsbyn tvingas “bromsa” Klara och åker på 10 min för fasthållning. Utjämnat på utvisningsbänken. Edsbyn drar på sig fler utvisningar och är en kort stund 3 st på utvisningsbänken, men Kalix kan inte utnyttja detta utan den mållösa ställningen håller i sig. Kalix har dock flera målchanser men en av matchens lirare, målvakten Ellen Jansson i Edsbyn håller målet fritt från påhälsning.

Edsbyn tar sin Time Out i den 86:e minuten men det händer inte så mycket mer och denna match slutar 0-0 och med det får Kalix den poäng som behövdes för att sluta 3:a i Bandyallsvenskan. Det är dock en match kvar för Kalix och den spelas imorgon Kl 11:00 på Kalix IP mot Söråker. Sista chansen att se Kalix Damlag för i år, så möt gärna upp. Matchens lirare i Kalix blev vänsterhalven och den som slår alla hörnor, Meya Wikström. Du ser henne nedan i en aktion.