partners-in-top

Delad pott i avslutningsmatchen

Andra matchen den här helgen för Kalix, idag mot Söråker. Inget av lagen kunde förbättra sin tabellplacering så det fanns bara äran att spela om. Första halvlek bjöd på ett böljande spel med Söråker i förarsätet. Kalix skapar ett antal hörnor första 10 minuterna men får inte någon utdelning utan istället är det Söråker som spräcker nollan och gör 0-1 genom Märta Castenäs. Kalix kommer tillbaka och kvitterar i den 20:e minuten genom Natalie Strömberg, det första målet för dagen.

Söråker har sedan lite tryck på Kalix med bl a 4 hörnor och kan ta tillbaka ledningen när Thyra Andersson sätter 1-2 på pass från Sanna Sjöstrand. Trots flera chanser för båda lagen så håller målvakterna tätt resten av halvleken och resultatet står sig till paus.

Andra halvlek fortsätter med bra spel av båda lagen och målchanserna avlöser varandra, men det är Kalix som gör mål och återigen är det Natalie Strömberg som är framme och gör 2-2 i den 69: matchminuten.

Söråker begär Time Out i den 79:e minuten för att samla krafterna inför slutdelen av matchen och när domaren blåser igång spelet igen kastar målvakten lite oturligt ut bollen rakt i gapet på Natalie Strömberg som testar skott.

Natalie kan sedan efter flera målvaktsräddningar och lite kalabalik framför Söråkermålet få in bollen i mål från nära håll och Kalix är i ledning med 3-2. Ska hemmalaget avgå med äran idag ?

Söråker får en utvisning för olämpligt uppträdande men kan ändå skapa en hörna i den 86:e minuten och skottet sitter i stolpen , men på returen är Sofia Mårtensson först och kan slå in bollen till 3-3. Rättvist, jo det var det nog sett över hela matchen och trots någon mer hörna för vardera laget så slutar matchen oavgjort 3-3 och delad ära, delad glädje.

Jag vill verkligen passa på att tacka Kalix Damlag för en fin genomförd säsong som slutar med en 3:e plats. Det bestående minnet av säsongen är hur laget har utvecklat det egna spelet och tagit stora kliv bandymässigt och det är jätteroligt att se. Får man behålla det här laget tycker jag verkligen att man skulle kunna aspirera på en högre placering nästa säsong, ja varför inte t o m vinna serien.