partners-in-top

Vi reser oss

Enligt mytologin är Fågel Fenix en fågel med ovanligt långt liv. Vid sin död brinner hen upp, för att sedan återfödas ur askan. I vissa mindre kända versioner av legenden ruttnar dock bara Fenix vid sin död och återuppstår i bästa fall direkt ur sina kvarlevor.

Oavsett var sanningen ligger begravd finns det många likheter mellan Kalix Bandys hemsida och sägnen om Fågel Fenix.

När jag tillträde som ordförande i början av september i slutet av 2018 insåg jag och hela styrelsen att ett viktigt område vi direkt behöver arbeta hårt med är det som relaterar till vad jag benämner Marknad. Jag tror på kommunikation. Jag tror på en bred, enkel och tydlig kommunikation där vi som förening är tydlig med vad vi gör och hur vi vill arbeta. En enkel och hyfsat estetiskt tilltalande hemsida är inte lösningen, men åtminstone en bra plattform att utgå från.

Ett citat från en ej namngiven medlem fastnade i mitt minne:

Vi har norra Europas fulaste hemsida!

Det är måhända en överdrift – jag kan mycket väl tänka mig att det finns värre exempel att beskåda om vi rör oss i de mindre idrotternas ytterkant inom vår världsdel – men givetvis inrymmer citatet en hel del sanning. Och ja, sanningen kan vara smärtsam, men inte desto mindre viktigt att vi som förening agerar.

Jag tror sägningen inte har så mycket att göra med det estetiska. Snarare är det ett uttryck av något som skriker: “Jag vill veta mer. Jag vill veta vad som händer. Jag brinner för Kalix Bandy!”. Naturligtvis har hemsidan fått en vackrare utsida (åtminstone i vårt tycke) men vi kommer framför allt arbeta med att utveckla kommunikationen med våra medlemmar, intressenter, supporters och allmänt bandyintresserade.

Vi har under några år legat i en digital aska men istället för att ruttna väljer vi att gå samma väg som Fågel Fenix – vi reser oss och står starkare än någonsin.

Vad är nytt och vad kommer att ske?

Det är viktigt att direkt påtala att hemsidan inte på något sätt är klar. Det är ett löpande arbete som fortsätter bakom kulisserna och vi fyller på med nytt innehåll allt eftersom. Du kommer säkerligen känna att något saknas, att något bör ändras eller kanske är helt felaktigt. Var då inte sen med att kontakta oss. Vi älskar feedback! 🙂

För stunden är vi några få skribenter som fyller kalixbandy.se med innehåll. Här vill jag främst nämna Stefan Wikström och Lars-Åke Hultbäck som skriver artiklar om herrarna samt damerna. Har du inte redan innan kollat in deras alster rekommenderar jag att du gör så snarast.

Vi har valt att satsa tämligen rejält på vårt herr- och damlag. Du kommer märka av en stor skillnad jämfört med tidigare där du nu exempelvis hittar information från deras matcher (på detaljnivå), spelscheman, tabeller, topplistor och mycket annat. Notera att du som ej kalixfrälst även hittar trupperna för ditt favoritlag 😉

I skrivande stund arbetar vi som mest med att utveckla hemsidan runt det jag tidigare nämnt, Marknad, men har även mycket annat på gång såsom Arrangemang, Arena, Souvenirshop och en mängd intressant information till dig som supporter.

Nu är det endast 19 timmar kvar till avslag mellan Västanfors IF och Kalix Bandy och litet längre (!) till damernas batalj mot Grycksbo IF (15 dagar).

Vi ses på IP i vinter och om jag inte sagt det tidigare – Gott nytt bandyår! 😀

PS. Hemsidan ses som bäst, speciellt avsnitten med statistik, på en dator men fungerar alldeles utmärkt i din smartphone och/eller surfplatta.

  • KrönikaSargvakten Spekulerar
    2018