partners-in-top

Andersson är segerviss inför helgen: “Vi behöver få tillbaka litet tålamod”

I helgen är det två bortamatcher som gäller för Kalix Bandy. Först ut är mötet med Västanfors IF under lördagen, för att sedan fylla på med en intressant batalj mot klassiska Katrineholm Bandy dagen därpå. Vi har mött lagen hemma tidigt under säsongen och lyckades där vinna med komfortabla 10-2 mot de förstnämnda och säkra 7-2 mot Katrineholm.

Men det är en ödmjuk Tommy Andersson, assisterande tränare, som antar utmaningen att ta med sig fyra poäng till Norrbotten:

– Vi vet att det inte finns några enkla matcher i den här serien oavsett vilka tabellplaceringar lagen har inför matcherna, säger Andersson.

Kalix Bandy kommer senast från tre raka förluster, två i dubbelmötet med AIK (3-4 och 3-5) och en försmädlig missräkning mot Peace & Love City (2-3), där motståndarna hade läst sönder hemmalaget betänkligt. Och det är ett revanschsuget lag som ställer ut välslipade skridskor på isen om några timmar.

– Vi går givetvis för seger, fortsätter Andersson, men som sagt, vi behöver vara fokuserade. Annars vinner vi inte.

Han berättar vidare att laget kommer arbeta hårt med att få tillbaka litet tålamod och delaktighet i spelet. Fler som deltar i uppbyggnaden och vill ha boll.

Dessa två matcher är de första i totalt fyra raka bortamatcher. Till nästkommande helg står Lidköpings AIK och Åby/Tjureda på andra sidan planhalvan. Fyra viktiga matcher i en superjämn serie.

Simon Viklund saknas fortfarande

Simon Viklund dras med efterdyningarna från den hjärnskakning han ådrog sig tidigare. Han medverkar inte under helgens matcher men förhoppningen är att han eventuellt kan börja träna litet lätt till den kommande veckan.

Andersson betonar att det måste få ta den tid det tar.

– Det blir inga chansningar där, säger han. Det viktigaste är att Simon kommer tillbaka och mår bra som människa. Sedan får vi se hur han kommer kunna bidra på isen i framtiden. Vi håller tummarna.

I övrigt mönstrar Kalix fulltalig trupp sånär som på Nils Wikström som inte är med laget söderut.

Fler Artiklar

Föreningen
Tid för återuppståndelse
Herr