partners-in-top

Storseger mot Östersund

Sista matchen i Allsvenskan för Kalix Damer sker i ett bedårande vinterlandskap med strålande sol, knappt någon vind och 7-8 grader kallt. Kan det bli bättre…..

Det är Östersund som åkt upp till Kalix för spel. Tyvärr har Östersund lite ont om folk så Kalix lånar idag ut några spelare från sitt F14-lag för att fylla upp laget.

Kalix verkar också njuta av tillvaron och trampar full fart när matchen blåses igång. Emma Lambertsson startar målskyttet redan i den 3:e matchminuten. Några missade hörnor senare går Natalie Strömberg på genombrott och sätter säkert 2-0 i den 10:e matchminuten. 2 minuter senare får Elina Nilsson ett läge från vänster ytterposition och driver förbi sin back och sätter bollen i bortre burgaveln och 3-0 på tavlan.

Kalix bäste målskytt i år, Tanja Illarionova, vill inte vara sämre och gör minuten senare 4-0 på ett snyggt inspel av Emma Andersson och strax därefter även 5-0 på framspelning av Emma Lambertsson. 6-0 kommer några minuter senare av en inte lika van målskytt, Ida Sandin. Här känns matchen avgjord och tempot bedarrar lite och Östersund tillåts sticka upp lite och skapar också någon hörna. Målvakten i Östersund Sara Svensson får också lite mer flyt i sitt målvaktsspel och gör flera fina räddningar. Innan halvleken tar slut ska Tanja göra sitt tredje mål för halvleken och vi har 7-0 på tavlan när Keijo Hyvärinen blåser för halvtidsvila.

Det hinner bara gå några minuter av andra halvlek när Östersund får frislag och bollen går fram till Emilia Westh som kan sätta reduceringen till 7-1. Emma Andersson gör sedan 8-1 på en retur från nära håll. Kalix slappnar av lite i skärpan men kan ändå göra 9-1 genom andra målet av Emma Lambertsson. Östersund tar chansen när spelet blir lite hafsigare och kommer göra 3 mål i rad under en 10 minutersperiod. I ordning får vi se 9-2 av Amanda Aldengård, 9-3 genom utlånade Ada Olsson och 9-4 återigen av Amanda Aldengård. Dags för Time Out tycker Kalixledarna.

Kalix skärper till sig lite igen och gör 10-4 av Tanja Illarionova och 11-4 genom Emma Lambertsson. Kalix fortsätter skapa chanser men Sara Svensson i Östersundsmålet och försvaret i Östersund stretar emot bra och håller nere siffrorna. Istället kommer Östersund upp och får en tilldömd straff efter lite röra i Kalix straffområde. Tyvärr bränner de straffen genom att skjuta över. Östersund tar sedan Time Out, säkert för att hinna vila lite för man genomför hela matchen utan avbytare.

Vi får sedan se ytterligare ett mål till 12-4 och det är Emma Lambertsson som gör sitt 4:e mål för dagen och det ska också bli slutresultatet.

Till matchens bästa spelare utses nr 99 i Kalix, Moa Berggren och i Östersund får målvakten Sara Svensson priset.