partners-in-top

6 – 1 vinst för Kalix Damer

Sista matchhelgen för Kalix Damer denna säsongen inleddes med match mot Söråker. Söråker som vann i går kväll övertygande mot Härnösand med 9-3. Månne om den matchen och bussresan satt i benen för första halvlek dominerade Kalix rejält.

Det började redan i 3:e minuten med att Tanja Illarionova gjorde 1-0. Samma Tanja kunde också, efter lite studsar fram och tillbaka kring Söråkers mål, göra 2-0 i den 16:e minuten. Kalix fortsatte att ha mest boll och i den 21:a minuten kunde Natalie Strömberg slå in en retur till 3-0. Då tyckte Söråker att det var dags för Time Out. Jag kanske inte är helt objektiv, men jag tyckte inte att Söråkers spel förändrades så mycket efter Time outen. Men det skulle dröja till den 33:e minuten innan 4-0 kom återigen på en retur, men den här gången av Emma Lambertsson.

Innan halvlek i denna match där snön faller som den gjort hela dagen, ska vi också få se ett 5:e mål. Det är Tanja Illarionova som gör det och det är hennes 24:e mål den här säsongen den här gången på pass från Caroline Strömberg.

Även om jag inte tyckte att Time outen från Söråker förändrade något så gjorde halvtidsvilan det. Ett mer resolut Söråker tar över spelet och pressar mycket högre och första 20 minuterna är det Söråker för hela slanten. Reduceringen till 5-1 kommer i 51:a minuten på ett bra skott utifrån av Tuvali Andersson som sitter till vänster om annars duktiga målvakten i Kalix, Katja Illarionova. Här hann det dyka upp lite oro men som skulle visa sig lite obefogad. Kalix jämnar ut spelet och är återigen mer på motståndarnas planhalva. I 70:e matchminuten får Emma Lambertsson ett frilägen men blir neddragen och domaren dömer straff.

Friläge för Emma Lambertsson som blir till en straff för Kalix

Straffen läggs av Natalie Strömberg och hon gör inga misstag utan sätter den högt till vänster om målvakten och 6-1 till Kalix. Söråker gör ett försök att komma ikapp Kalix målmässigt men Katja i Kalixmålet står emot men till slut kommer den stora chansen för Söråker när man blir tilldömd en straff i 84:e minuten. Katja gör dock en av sina “patenterade” benräddningar på straffen och reder även ut returen som uppstår. Även om det blir ytterligare någon chans för vardera laget står sig resultatet matchen ut. Detta innebär att Kalix har chansen att nå en andra eller tredje placering i serien beroende på hur det dels går i matchen imorgon mot Östersund, men också hur Rättvik spelar som har ganska många matcher kvar. Det var vad tjejerna hade som mål i år och allt pekar på att man når det. Mycket bra gjort. Grattis till segern.