partners-in-top

“Som helhet är vi mycket nöjda med helgen”

För några dagar sedan avverkade Kalix Bandy inte bara en, utan alla sina tre gruppspelsmatcher i Allsvenska Supercupen där matcherna spelades i Uppsala. I dagarna tre inleddes matchandet under fredagen mot, från Elitserien nedflyttade, IK Tellus för att fyllas på med härliga drabbningar mot Skutskärs IF och UNIK under helgen.

Kalix hade sin vana trogen den här tiden på året kanske inte de bästa förutsättningarna att kunna leverera ett bländande spel, men Peter Stock, huvudtränare, var ändå väldigt nöjd.

– Vi är som helhet mycket nöjda med helgen, säger han. Vi har fått vara tillsammans i tre dygn där vi enbart haft fokus på bandy, fick tre nyttiga matcher med olika karaktärer där vi fått arbeta med utförandet av vår spelidé.

Fredagens match var lagets första skridskoskär på fullstor is för säsongen, och då talar vi inte enbart om matcher – det var premiär på stor is överhuvudtaget. Dessförinnan hade ishallens innandömen fått agera träningsarena. Mycket riktigt hade Kalix svårt att hänga med IK Tellus under den första halvleken och motståndarna kunde snabbt gå ifrån i målprotokollet, men i den andra rundan återhämtade sig Kalix starkt och matchen slutade 5-10 till, enligt rapporten, gästande Tellus.

De två efterföljande matcherna gick bättre resultatmässigt. Skutskärs IF kunde tämligen enkelt övervinnas med siffrorna 9-2 och i söndagens match mot UNIK drog Kalix till slut det längsta strået och vann med 8-7. Här drabbades Kalix även av två tråkiga skador.

– Jocke (Joakim Persson) har fått en hjärnskakning och även en fraktur på okbenet, berättar Stock. Det blir en operation när svullnaden lagt sig.

Han berättar vidare att Clas Karlsson fick en skridsko mellan benskydd och skridsko med ett rejält jack som resultat, men det som först såg ut att bli en operation kunde lösas med kirurgisk precision där nål och tråd var inblandat. Båda spelarna fick flyga hem under tisdagen.

– Tråkigt, säger Stock. De var båda riktigt på gång rent spelmässigt.

Det är i dagsläget svårt att sia om hur länge de blir borta från spel.

Fick du de besked du ville under helgen?

– Vi fick många svar gällande att vi är på rätt väg gällande spelidén och dessutom testade vi ett par nya positioner på ett par spelare med gott resultat, utvecklar han.

En som testades i en ny roll var Niklas Sundqvist.

– Ja, han fick spela som offensiv mittfältare och gjorde det riktigt bra. Han var väldigt delaktig i spelet och hade mycket boll.

Anton Khrapenkov och Simon Viklund var två andra som stack ut extra mycket i positiv bemärkelse med många bra aktioner.

– Och Mikael Jansson blev ju litet överraskande målkung, skrattar Stock.

Kalix Bandy beger sig nu tillbaka till rit- och träningsbordet. Vi kan redan nu avslöja att laget kommer delta i NYAB Cup i Haparanda 23-27 oktober där bland andra ryska Murmansk besöker Norrbotten. Mer om det längre fram.

4 av 6 poäng. Vi bygger vidare.

Foto: Mattias Berglund

Fler Artiklar

Föreningen
ISHALLSTIDER V 40
Föreningen