partners-in-top

Hösten är här. De tidiga morgnarna inramas numera av temperaturer några streck längre ned än där mittlinjen korsar värmemätaren. Det för inte bara med sig de allra vackraste skogar man kan tänka sig, de som sprider sin färgglada flora så långt ögat kan se, utan nu ligger även vattenfyllda lastbilar i startgroparna redo att blötlägga den grusplan som inom kort ska beklädas av ren och knastrande is.

Tillsammans med förvinterns intåg passar vi på att fira. Idag är vi innerligt glada över att vi skrivit ett samarbetsavtal med FOMAB Entreprenad AB. Det är ett partnerskap som både bottnar i ett gemensamt intresse av att utveckla samhället i stort, där bland annat våra barn och ungdomar ska ha goda förutsättningar att lyckas, samt i en vilja att ta Kalix Bandy framåt i en idrottsvärld som blir allt mer utmanande.

En av många lastbilar i FOMAB Entreprenads arsenal.

Idag slår vi upp dörrarna till FOMAB Arena och hälsar er hjärtligt välkomna! Vi tackar Kalix IP för de innehållsrika stunder vi upplevt tillsammans och träder nu tillsammans in i framtiden.

Fredrik Forslund, vd på FOMAB, är nöjd över avtalet:

– Jag har alltid stöttat idrotten inom Kalix Kommun på olika sett genom åren, säger han, och nu ska det bli riktigt roligt att bidra i en ännu större omfattning. Kalix Bandy är ett starkt varumärke och föreningen gör verkligen något gott för de yngre i Kalix. Här vill vi vara med.

Fredrik Forslund, vd på FOMAB Entreprenad AB, är nöjd över samarbetsavtalet med Kalix Bandy.

FOMAB bildades 2007 när Forslunds Lastmaskiner och Malmströms Alltjänst slog sig samman för att skapa ett företag med ännu bredare kompetens. Företaget har idag ca 50 anställda som både hyrs ut till andra företag och kör fordon i det egna bolaget. De utför många olika arbeten såsom husflyttar, bostadsflyttar, markarbeten, maskinuthyrning och transportledning. Några av de större kunderna är DHL, Kiruna Bilfrakt och IKEA.

Det här betyder mycket för Kalix Bandy. Att vi får en starkare ekonomi är ett plus, men det som betyder allra mest för mig är vetskapen om att ett välkänt lokalt företag uppskattar det vi försöker bygga och väljer att investera i oss. Det innebär att vi gör något rätt. Utan solida partnerskap med lokala krafter existerar vi inte.

Jag har också full förståelse för att ett namnbyte inte är helt okontroversiellt. När jag var liten och såg de stora pojkarna spela inleddes sejouren på Furuhedsplan bara ett stenskott bort från nuvarande arena. Därefter byggdes Kalix IP och flytten var ett faktum. Det finns traditioner inpräntade i namn och det ska vi respektera; min önskan är dock att alla vågar vända blad och se styrkan i att nya samarbeten växer fram. Vi spelar fortfarande på samma is.

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till Jens Nilsson som fört dialogen mellan föreningen och FOMAB. Utan dig hade vi aldrig varit där vi är idag. Även Kalix Kommun förtjänar vår tacksamhet, som både stöttar den fysiska förändringen på arenan och namnbytet.

Vi bygger vidare. Tillsammans.

John Mannberg
Ordförande
Kalix Bandy