partners-in-top

Snöplig förlust

Snöplig förlust!

Då fick vi då se dom i verkligheten, Östersunds Damlag i Bandy, som var med i ett reportage på TV-sporten häromdagen. Matchen startade lite trevande och Östersund hade nog lite mer boll i början, men Kalix tog över mer och mer, men hade svårt att skapa några riktigt vassa chanser tills man började skjuta lite mer från distans.

Emma Andersson hade ett skott som via målvaktens hand gick i ribban och Hanna Olsson hade ett skott som matchens lirare i Östersund, Emma Fondse, återigen var på och tippade till hörna.

Kalix vågade sätta lite högre press på backlinjen i slutet på halvleken och fick några lägen så det blev lite stressigt i Östersund. Det dröjde dock till den 44:e matchminuten innan Emma Andersson med ett skott kunde göra 1-0. Resultatet stod sig sig halvleken ut.

Andra halvlek tycker jag fortsätter som den första slutade, att Kalix har mycket boll men Östersund lyckas reda ut farligheterna och håller tätt i försvaret och de få chanser som blir, reder målvakten Emma Fondse ut.

Någonstans i mitten av andra halvlek tycker jag att Östersund kan hålla lite mer boll och skapar lite mer och har bl a 8 hörnor i andra halvlek, mot 2 st i första.

1-0 till Kalix står sig långt in i matchen och när Kalix får ett friläge i 89:e minuten tror jag att nu är det klart, men målvakten räddar och i nästa anfall lyckas Östersund från nära håll göra 1-1.

Kalix ger sig inte och lyckas skapa ett nytt friläge men lyfter bollen över mål och istället skapar Östersund en hörna i nästa anfall och den tar man till vara och gör 1-2. Tungt för Kalix, men man lyckas skapa en sista hörna men den blir resultatlös.

Glada miner i Östersund när slutsignalen gick, men desto mer besviket i Kalix som nog trodde man hade matchen, men bollen är rund.

Matchens lirare i Kalix nr 77 Emma Andersson.