partners-in-top

Delad poäng mot Edsbyn

Idag var det ny match mot ännu ett Hälsingelag, denna gång Edsbyn som tagit sig de ca 75 milen norrut till Kalix. Matchen, som för övrigt blev ovanligt lång, startade utan att något lag dominerade utan mycket spel på mittplanen. Det var först i 19:e minuten när Kalix försökte komma igenom som man fick straff. En straff som dock sköts utanför målramen. Kalix kommer dock ta ledningen i 26:e matchminuten när Emma Lambertsson kommer igenom och kan lyfta in 1-0 målet, på pass från Lova Rydell, bakom den annars duktiga målvakten i Edsbyn Ellen Jansson.

Edsbyn replikerar dock snart och kan trycka dit en retur i ett trassligt läge framför Kalixmålvakten. Det hade lika gärna kunnat blåsas för straff då Edsbyspelare blev neddragen och tog med sig Kalixmålvakten in i mål men domaren valde att avvakta och godkände målet trots en del Kalixprotester. 1-1 alltså genom Elin Lennartsson. Resten av halvleken bjuder på växlande spel med några chanser åt båda håll men båda målvakterna fredar sina mål och 1-1 står sig halvleken ut.

Andra halvlek startar med ett bra läge för Kalix, men Edsbyns målvakt gör en säker räddning och sätter igång spelet snabbt och i omställningen kan Edsbyn göra 1-2 genom Melinda Altberg på pass från målvakt. Kalix försöker sätta lite högre press nu skapar ett par hörnor som blir resultatlösa, men Emma Andersson i Kalix stressar backlinjen till misstag och snor bollen från sista spelaren som måste dra ner Emma och domaren tar en Frilägesutvisning, vilket innebär lindrigt matchstraff på nr 22 Frida Karlström Eriksson. Här börjar dagens tidstillägg som blir fullt i klass med pågående Fotbolls VM, tråkigt nog mest på grund av skador. Påföljande frislag blir resultatlöst.

Edsbyn försöker hålla uppe spelet trots en man mindre och skapar fler hörnor än Kalix, men inga vassare chanser. I stället kommer Kalix vid en tilltrasslad situation vid Edsbymålet kunna peta in kvitteringen till 2-2 genom Natalie Strömberg i den 68:e matchminuten. Senare kommer en Edsbyspelare skada sig i knät vid en kampsituation invid sargen som såg mest oturlig ut och vi får ett lite längre spelavbrott. När matchen kommer igång fortsätter spelet att bölja fram och tillbaka, men ju längre matchen pågår trycker Kalix tillbaka Edsbyn och försöker att få fram ett avgörande mål och ett stolpskott blir närmast. Tyvärr skadar sig ytterligare en Edsbyspelare lite i bakgrunden i samband med ett Kalixanfall, så jag såg inte vad som hände, men hon ska ha gjort illa ljumsken. Båren fick tas fram för att hjälpa henne av planen. Någon sa senare att det kan ha varit 2 Edsbyspelare som krokat ihop. Vi är framme i 97:e minuten nu och domaren aviserar 5 minuter kvar av matchen. Kalix har nu ett konstant tryck mot Edsbymålet men kämpande Edsbyspelare och en bra målvakt reder ut stormen och när domaren blåser av i den 104:e minuten har vi fortfarande 2-2 på reultattavlan och var sin poäng delas ut.

Matchens lirare idag blev i Edsbyn Målvakten Ellen Jansson och i Kalix Emma Andersson.