partners-in-top

Igår hade vi vår årliga funktionärsträff. En kväll där vi under cirka två timmar väljer att hylla våra underbara funktionärer som utgör ryggraden i vår förening. Utan dem skulle inte Kalix Bandy fungerar, alltså inte existera.

Kvällen till ära hade vi bjudit in ett antal representanter från olika delar av föreningen som underhöll oss med tankar från säsongen som varit, men även en del inblickar i vad som väntar under nästa säsong. Det går inte att frångå att våra funktionärer tillhör de kanske mest inbitna supportrarna, något som leder in våra samtalsämnen i tävlingsrelaterade frågor – något vi såklart tycker är bland de roligaste som finns att prata om.

Undertecknad inledde med att hälsa alla välkomna och därefter tacka så mycket för den säsong som varit. Åter igen, utan er, ni fantastiska människor som hjälper till, bidrar, utvecklar och entusiasmerar, skulle Kalix Bandy inte finnas. Ett stort rungande tack! 😀

Camilla Sandin, styrelseledamot, och Sofia Sandberg, mycket involverad i dam- och flickbandyn, tackade för det intresse funktionärsgruppen visat under dammatcherna under säsongen. En extra stor guldstjärna tilldelades Leif Lindbäck, också ledamot i styrelsen, som håller i trådarna. Ett antal rosor delades ut och jag kunde nästan ana några tårar längst bak i rummet.

Magnus “Dagge” Johansson gjorde en tillbakablick över barnens och ungdomarnas vinter och lyfte fram flera häftiga sportsliga framgångar i många årskullar. Arbetet med de allra yngsta är något vi kommer arbeta hårt med, inte minst det vi kallar Skridskokul/Bandykul som är för de allra yngsta. Vi ser även på möjligheterna att redan nästa säsong starta upp fler ungdomslag, bland annat ett nytt flicklag.

Tävlingskommitténs ordförande, Peter Stock, gick igenom damernas säsong. Från föreningens sida är vi väldigt nöjda med den utveckling vi sett i vinter. Vi visste på förhand att vårt väldigt unga lag, där det skiljer mycket mellan yngsta och äldsta spelaren, kommer få det tufft att hamna på den övre halvan av tabellen, men efter förutsättningarna är vi nöjda.

Personligen tror jag detta lag har en enorm slagkraft i framtiden; det ser vi bland annat på vårt F17-lag (där många även huserar i damlaget) som placerade sig som ett av Sveriges fyra bästa lag. Riktigt imponerande och arbetar vi vidare på rätt sätt, med tjejer som väljer att satsa inom bandyn, kommer vi se stora framgångar. När denna text skrivs har vi vårt första möte med laget och ledarna där vi ser över hur vi vill arbeta vidare nästa säsong.

Patrik “Palle” Rönnqvist antog scenen (nåja, vi använde vårt gamla, litet slitna, klubbrum med tanke på att vårt förra brann ned) och orerade om herrarnas framfart under den snart försvunna vintern. Det fanns såklart ljusglimtar men sammanfattningsvis hade vi såklart hoppas på en bättre placering. Att sluta tolva var inte riktigt beräknat. Det är däremot alltid spännande att få en inblick i de utmaningar som uppstår under en säsong, och Rönnqvist är som alltid mycket underhållande att lyssna på.

Innan kaffe, te och smörgåstårta tog vid höll jag ett kort föredrag om hur vi i tävlingskommittén ser på nästa säsong. Jag vill inte avslöja allt för mycket (du får höra mer inside information när du blir funktionär 😉 ) men vi vill påstå att det ser väldigt ljust ut. På herrsidan har vi fler undertecknade kontrakt vid den här tidpunkten än vad vi någonsin kan minnas, och vi arbetar med en diger lista av tänkbara förstärkningar, även om vi känner en stor trygghet i den grundstomme vi redan består av. Totalt har vi ungefär 35 spelare under luppen.

– Vi behöver värva två riktigt duktiga spelare till nästa säsong, ljöd en röst när skymningen gjorde sig allt mer kännbar utanför fönstret.

Jag kan bara glädjas åt det enorma engagemang och den vilja som finns att snabbt komma framåt. Jag är dock av den tro att vi behöver bygga långsiktigt och inte förivra oss. Vi ser idag ett bandysverige som har stora ekonomiska utmaningar (och vi är inte heller förskonade i Kalix Bandy) och vi måste ta vårt ansvar där vi inte tar dumma risker. Det får inte feltolkas med att vi ska ta det lugnt och försiktigt – tvärt om. Vi behöver springa snabbare än någonsin men där vi efterlever den strategi vi satt upp.

Vi tror på vårt lag, det gör vi. Givetvis hade det varit häftigt med ett par riktigt tunga nyförvärv av landslagsklass, men vi är inte där i dagsläget. Vi tror att det finns en bättre och mycket mer långsiktig väg att färdas längs vilket kommer ge glädjande resultat i framtiden.

Som nämnts tidigare har vi höga ambitioner på damsidan och vår förhoppning är att kunna ta nästa steg när snön faller igen om några månader.

Vill du bli funktionär?

Vi vill bli fler. Har du ett intresse av bandy eller kanske bara en vilja att verka för att utveckla idrotten inom Kalix Kommun är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi behöver alltid fler funktionärer som bidrar till vår utveckling. Som sagt, utan er är vi ingenting.