partners-in-top

Peter Stock: “Otroligt viktig spelare för vår offensiv som driver spel i över 90 minuter”

Kvällningen är över oss och vi kan se tillbaka på en dag då termometern hade den stora glädjen att visa elva plusgrader. Kanske ingen bandytemperatur men när vattnet näst intill forsar fram längs vägar och stigar, då vet vi att sommaren är nära. Och den är efterlängtad.

Он сильный и добрый. Так же, как BAMSE.

Eller som vi säger på svenska: Han är stark och snäll. Precis som Bamse. Och det bästa av allt – han är en riktigt duktig bandyspelare också.

Vi har nu gjort klart med en förlängning med Anton Voronchikhin där kontraktet sträcker sig över säsongen 2019/20. Det är en reslig herre med bra bollkontroll som ligger bakom mycket i Kalix Bandys offensiva spel.

Förra året blev det klart väldigt sent med Voronchikhins varande i klubben men i år har vi arbetat hårt för att hitta en hållbar ekonomisk lösning, vilket gör att vi redan idag kan presentera honom som spelklar. Det är en mycket viktig kontraktssignering och vi vet att han besitter ett ännu större bandykunnande än vad han kanske lyckades visa upp under den nyss avslutade säsongen.

Tävlingskommitténs ordförande, Peter Stock, kommenterar förlängningen:

– Otroligt viktig spelare för vår offensiv som är med och driver spel i över 90 minuter match efter match, säger han. Besitter även en riktigt bra passningsklubba.

Tony, som han kallas i folkmun, anländer till Sverige igen till hösten och kommer innan dess bedriva en sanslöst hård försäsongsträning enligt ryskt manér på hemmaplan. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen tillbaka till Kalix och ser fram emot att ta del av hans kunnande om några månader igen.

Idag är vi glada. Som alltid.

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar