partners-in-top

Poäng för damerna med ett nödrop.

Matchen då det skulle utkrävas revansch för den snöpliga förlusten på bortaplan i Härnösand. Tyvärr saknades några av de rutinerade spelarna p g a skador och sjukdom. Inte heller spelarna från samarbetsklubben Ljusdal fanns idag på plats, så endast 1 avbytare på bänken idag.

Hur gick det då ? Jo trots att spelet var ganska jämnt under första halvlek så var det endast Kalix som gjorde målen. Redan i den 5 minuten kunde Tanja Illarionova skjuta in 1-0 på hörna. Sen dröjde det till den 24:e minuten innan Maria Strömberg, kanske den äldsta målgöraren i allsvenskans historia, kund slå in 2-0. 3-0 kom några minuter senare och återigen var det Tanja som kunde slå in bollen på pass från Jenna Nilsson. Härnösand hade också sina chanser med bl a 6 hörnor under första halvlek, men det ville sig inte, men deras tid skulle komma… Innan första halvlek kunde också Elina Nilsson skjuta 4-0 på en retur som studsade rakt ut i banan efter en målvaktsräddning på ett skott. Det här såg ju ut som att revanschen skulle komma, men någon misstänkte i halvtid att orken skulle bli avgörande under andra halvlek. Och han fick lite rätt.

Härnösand kom ut lite som ett nytt lag i andra halvlek och började pressa högre. Kalix fick svårt att hålla uppe spelet och fick mest slå ifrån sig. Nu kom också utdelningen för Härnösand som med 2 snabba mål från Sandra Timan, som också blev utsedd till Härnösands bäste spelare idag, reducerade till 4-2. Kalix såg sig tvungna att ta timeout och strax därefter kunde Tanja slita sig loss från backen i vänster innerposition skjuta bollen förbi målvakten till 5-2 och det ljusnade lite igen för oss på sidan. Men inte så länge. Härnösand fortsatte att trycka på och hade bollar inne i mål, men domaren Ronny Andersson och hans assisterande hittade felaktigheter i samband med 4 mål ! under matchen några helt rätt och något kanske tveksamt så det blev en del frustration hos Härnösandsspelarna. Rätt gjorda mål skulle dock komma och kan ni gissa från vem, jo Sandra Timan. Innan matchen var slut hade hon varit sist på 3 mål till och ställningen var 5-5 även om jag från min position nog tyckte att det var offside på sista målet. Nu var poängen i fara för Härnösand fick ytterligare chanser men med tur och skicklighet kämpade Kalix med de sista krafterna och kunde freda sitt mål. Och mitt i pressen får Tanja en chans till, men blir tacklad i avgörande läget och domaren blåser straff. Tanja får själv slå straffen men målvakten räddar och matchen slutar 5-5. Poängen delad men det var med ett nödrop.

Riktig kämpamatch från tjejerna idag och inte helt orättvist får Tanja Illarionova pris som bäste spelare i Kalix idag.