partners-in-top

Efter finalförlusten 2019 var det ett taggat gäng kalixbor som anlände till Sandviken och Göranssons Arena på fredagen. Första matchen spelades på utomhusarenan mot SAIK och Kalix fick en drömstart! Några tidiga mål stärkte självförtroendet och bäddade för storseger! SAIK kämpade bra men Olle var helt omutbar i målet.

Efter en ytterst välförtjänt luftmadrassburen sovmorgon på lördag väntade en tuff drabbning mot ett spelskickligt Hammarby. Det blev en nagelbitare där Kalix till slut kunde dra längsta strået och klämma in 4-2-målet i slutminuterna. Efter det fick Kalix finna sig i att vara favorittippade mot ett mycket väl stridande Uppsala BoIS. Killarna såg lite trötta ut, men kunde ändå ta hem vinsten, en äkta 5-1:a!

På sidan av planen kunde man, förutom en hes föräldra-och syskonhejaklack med nerverna utanpå, också skåda en tilltagande mängd scouter från andra slutspelslag. Det var flera som ville kika på det skridskoskickliga laget från NORRland med det rika målskyttet och trygga målvaktsspelet.

Kalix lyckades vinna hela gruppen, och ställdes mot Edsbyn Vit i kvartsfinalen. Man kan undra vad som serverades till frukost i skolmatsalen på söndags morgonen, för det var ett storspelande Kalixgäng som visade upp sig på förmiddagen. Laget dundrade in mål efter mål i kvartsfinalen, och vips var det dags för semifinal mot Edsbyn Röd – ett mycket respektingivande gäng!

Det blev en jämn match där Kalix låg under två gånger om men lyckades vända och vinna! Vilken kämpaanda och moral!

Till sist var det dags för final mot Huddinge, som precis som Kalix gått obesegrade genom hela turneringen. Det var som om all nervositet och osäkerhet tog slut i semifinalen – Kalix bara körde på och vann med 6-3 utan att någonsin behöva känna sig riktigt hotade. Alla lirarna har gjort ett fantastiskt jobb! Så unga de är agerar de som proffs – både på och utanför planen. De håller ihop och kämpar. Tillsammans påminner killarna alla om att Kalix finns kvar på kartan!

Kalix Bandy har mycket att vara stolta över, inte minst att få åka hem med ännu en buckla från Knatten Cup.

Moa Bjerner