partners-in-top

Nyförvärv till Kalix Bandy: “Jag är sanslöst nöjd!”

Idag har vi fina nyheter att förkunna. Vi bläddrar fram till den 27 oktober i almanackan och gläds inte bara åt en vädermässigt oslagbar inramning vid herrarnas sista träningsmatch inför seriestarten (som du kan läsa mer om här via en välskriven prosa signerat Stefan Wikström), utan frossar även i glada tillrop söderifrån.

Nu är det klart att Kalix Bandys damer får, inte en, utan hela fem förstärkningar till säsongen i Allsvenskan Norra denna säsong! Samtliga kommer från Ljusdals BK och detta är ytterligare ett exempel på hur vi kan samarbeta inom vår eleganta idrott.

– Det känns jättespännande och intressant, säger Erik Henriksson, huvudtränare. Jag tror att de kommer tillföra en extra krydda i vårt spel.

Vi välkomnar:

Tuva Marcusson
Majken Hedqvist
Ylva Alnehem Granström
Elsa Alnehem Granström
Lea Svechnikova

John Mannberg, ordförande, skräder inte orden.

– Jag är sanslöst nöjd över detta, säger han. Att vi får ett ännu slagkraftigare lag i allsvenskan är såklart viktigt men det som glädjer mig mest är hur välvilliga människor vi har inom klubbarna runt om i landet. Vi har fört en dialog med Ljusdal tidigare om ett antal spelare som kommer representera vårt F17-lag, men det här är att ta samarbetet kanske två nivåer till. Jag vill rikta ett stort tack till Ljusdals BK och välkomnar tjejerna varmt till Norrbotten!

Läs: Kalix Bandy inleder samarbete med Ljusdals BK

Tillskotten fyller viktiga roller i en trupp som fortfarande är väldigt ung samt dras med några skavanker.

Upplägget är en smula intressant när nyförvärven fortsättningsvis kommer bo i Ljusdal och träna med det inhemska laget. Avståndet gör det inte möjligt att lägga upp det på något annat sätt och en regelrätt flytt är inte ett alternativ.

– Vi har en bra dialog om hur vi ska lägga upp träningen tillsammans, säger Erik Henriksson.

Snart börjar säsongen.

Fler Artiklar

HerrSargvakten Spekulerar
Genrep i moll
Information
FOMAB Arena v 45