partners-in-top

Extra: Kalix Bandy inleder samarbete med Ljusdals BK

Den här tiden på året ser vi över våra ålderskullar och komponerar hur föreningens alla lag ska ta form inför innestående säsong. Våra barn och ungdomar blir ett år äldre, åtminstone i seriesammanhang, och det är alltid lika givande att rita upp fräscha framtidsplaner.

Igår kom vi överens med Ljusdals BK om att inleda ett samarbete på ungdomssidan. Kalix Bandy kommer även nästa säsong ha ett F17-lag men vi behöver öka antalet spelare – och vi har nu hittat en mycket intressant samarbetspartner i den gulgröna klubben längre söderut.

– Ja, jag är väldigt glad över detta, säger Lennart Alm, tränare i Kalix och regissören bakom samarbetet.

Kalix har i skrivande stund elva spelare i truppen, varav två är målvakter. Vi kan nu glädjande nog meddela att vi gemensamt med Ljusdal kommer ha 17 spelare på papperet, i det gemensamma lag vi ställer på isen.

Vi välkomnar följande spelare till det lag som kommer gå under namnet Kalix/Ljusdal Bandy (födelseåret inom parentes):

  • Tuva Marcusson (2005).
  • Majken Hedqvist (2005).
  • Ella Swartswe (2005).
  • Ylva Alnehem/Granström (2004).
  • Lea Svechnikova (2003).
  • Elsa Alnehem/Granström (2002).

Det kan nämnas att Svechnikova är dotter till en av världens bästa bandyspelare genom tiderna, nämligen ingen mindre än Misha Svechnikov som spelar med Ljusdals herrar till vardags.

– Det är otroligt roligt att tjejerna äntligen får ett riktigt lag att spela med, säger Urban Markusson, ledare i Ljusdal.

Själva träningarna kommer ske hos respektive förening men till matcherna ställer man upp gemensamt. Detta är möjligt eftersom denna serie spelas via sammandrag där flera matcher sker under några få helgsammankomster per säsong.

Vi fortsätter att arbeta för en konstant utveckling av idrotten både på elit- och ungdomsnivå där ovanstående koalition är ett gott exempel. Det finns fler intressanta projekt som pågår i bakgrunden vi hoppas kunna offentliggöra inom kort, som bland annat rör dam- och flickverksamheten.

Tillsammans.

Fler Artiklar

Herr
Föreningen