partners-in-top

Ny vinst för Kalix Damer

Corona ställer till det för alla bandyspelare och supporters. Denna helgen skulle damlaget spela borta mot Härnösand och Söråker. P g a Covid i Härnösand fick Kalix väldigt hastigt ändra och åka till Östersund istället för match. Mycket jobb för lagledning och kansli att ändra det praktiska, men enligt rykten så har de gjort ett beundransvärt jobb.

Så till matchen, tjejerna börjar starkt och Elina Nilsson gör 0 – 1 i den 14:e matchminuten därefter avlöser chanserna varandra åt båda håll och i den 22:a minuten får Kalix straff, målvakten räddar, men Tanja Illarionova kan få bollen i mål och 0-2. I 26:e minuten är det dags igen och Caroline Strömberg kan göra 0-3 och det ser tryggt ut.

När jag pratar med tränare Erik Henriksson efter matchen så berättar han att det händer ibland för Kalix att man dras in i motståndarnas tempo och på så sätt tappar initiativet i matcherna och det räcker för att motståndarna kan skapa lite hetare chanser och även komma ikapp målmässigt, så även i denna match. Östersund får in det viktiga första målet i 42:a minuten genom Hanna Lundborg och går till halvtidsvila med lite bättre känsla.

Början av andra halvlek skapar ändå Kalix många chanser men målvakten i Östersund Emilia Westh får göra många räddningar och det blir Östersund som gör de 2 nästkommande målen till 2-3 och 3-3 genom i tur och ordning Emilia Aldengård och Hanna Lundborg mellan matchminuten 61 och 65. Glädjen blir inte långvarig för Emma Lambertsson slår in en lyra som oturligt för Östersund studsar på en spelare och in i eget mål och det är återigen ledning för Kalix med 3-4. Men minuten senare sticker Östersund upp och gör 4-4 återigen genom Emilia Aldengård.

Nu drabbas Östersund av en utvisning och Caroline Strömberg kan någon minut senare skjuta in 4-5. Även Kalix råkar ut för en utvisning och Östersund har några chanser, men Katja i Kalixmålet räddar. Nu är goda råd dyra och Östersund tar en Time Out för att samla ihop för de sista 10 minuterna. Det händer dock inte så mycket utan istället kan Tanja Illarionova sätta 4-6 vilket står sig matchen ut.

Tränare Erik är nöjd med poängen idag, men inte helt med spelet. Han tycker att Caroline Strömberg spelar stabilt och Moa Berggren och Jenna Nilsson och förtjänar pluspoäng.

Ny match imorgon klockan 12 mot Söråker.